זו מנה שנולדה לגמרי מתוך חור בכיס.
לפני שהחור הזה נפער, הייתי יושבת אחת לשבוע במסעדת עזורה בשוק מחנה יהודה ומזמינה את המנה הזו, שנקראת גם היא על שם המשפחה הירושלמית המפורסמת.
לפני שבועיים, קרה שלא אירחנו אף אחד לשבת- לא תיירים וגם לא חברים.
אלון אמר לי "בואי נכין משהו חדש"
סתם לא.
אלון אמר לי "הלואי שתכיני שוב את הדג הזה השלם עם הירקות הצלויים"
ואני אמרתי לו "הלוואי שנכין משהו חדש. יודע מה? אולי אתה תבשל השבת? בא לי שתבשל לי"
ואז הוא התחיל לתכנן רשימת קניות, ואמר 'חצילים', ואמר 'בשר' ואני נזכרתי בעזורה אהובתי משכבר, שלא ביקרתיה זה זמן.
אמרתי לו "אני יודעת מה להכין! עזוב, אתה משוחרר".
לא יצא לי טעים כמו בעזורה, כמובן, לא חשבתי שיצא.
אבל יצא לי טעים בפני עצמו.
תהנו(:
מצרכים:
2 חצילים ארוכים יפים ומבריקים
500 גרם בשר בקר טחון
1 כוס צנוברים
1 בצל לבן
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
חצי כפית קינמון
מלח גס
פלפל
כף פפריקה
כפית בהרט
שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים תנור חום עליון תחתון ל220 מעלות.
חוצים כל חציל לאורכו מסדרים בתבנית. מורחים את החצילים בשמן זית, מפזרים מלח גס ומכניסים לתנור ל40 דקות בערך, או עד שהחצילים משחימים בחלקם הפתוח.
קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר רחב.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
מגברים את האש ומוסיפים את הבשר.
מפרקים אותו בעזרת כף עז ומבשלים על אש גבוהה עד שכל הבשר משנה את צבעו.
מוסיפים את הירק הקצוץ.
מוסיפים צנוברים קלויים או לא, מה שבא לכם ומערבבים.
מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומצמצמים את הרוטב מעט.
בעזרת כף מפנים מקום לחצילים ודוחפים אותם פנימה, תוך כדי כיסויים ברוטב ובבשר.
מבשלים יחד כחצי שעה על אש נמוכה, וזה מוכן.
במידת הצורך מוסיפים מים- כדאי שיהיה רוטב.