מאז שהפסקתי לשתות תה עם סוכר, הפסקתי לשתות תה.
קפה בלי סוכר אני יכולה להבין, אבל תה בלי סוכר זה פשוט לא טעים.
בכל אופן, לפני כמה ימים אלון חזר מקניות עם תה שלגמרי ראוי להקדיש לו פוסט:
על האריזה כתוב: ״חמדת השקד״ אבל בכלל יש לזה טעם של ביסקוויט חמאה!!
זוכרים שהיינו טובלים פתי-בר בתה? אז כזה, רק בלי לטבול. באמת וואו.
רק תקשיבו לרשימת הרכיבים: חרובים (!), שקדים, קליפות הדרים, עולש קלוי, אוכמניות קינמון, אניס!!!
אני חושבת שמי שם בוויסוצקי שהמציא את התה הזה הוא גאון.
לחובבי התה- חוויה על חושית מובטחת.
בכל אופן, ברגע שטעמתי את התה הזה ידעתי רק דבר אחד: אני חייבת להכין ממנו עוגיות!!
אז הכנתי.
(כלומר ניסיתי 4-5 טכניקות שונות להטמעת הטעם בבצק, וזה לקח לי בערך שני בקרים שלמים שבארי בגן, אבל הכנתי!)
ועכשיו אתם חייבים.
מצרכים:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
100+10 גרם סוכר לבן
כפית תמצית וניל איכותית
250 גרם קמח
רבע כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
2 כפות חלב
ו…… תוכן מ2.5 תיונים בטעם חמדת השקד
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם 100 גרם סוכר ותמצית וניל במהירות גבוהה, עד לתערובת קרמית אחידה.
2. במטחנת תבלינים טוחנים את תוכן התיונים יחד עם 10 גרם סוכר לתערובת דקה (אפשר לדלג על הטחינה אבל העוגיה תצא פחות רכה ונימוחה)
3. בקערה נפרדת מערבבים את כל היבשים ומוסיפים את תערובת הסוכר ותכולת התיונים.
4. מוסיפים את היבשים למיקסר תוך כדי ערבול במהירות נמוכה עד להטמעה.
5. מוסיפים 2 כפות חלב קר ומערבלים רק עד שנוצר בצק (וזהו).
6. מחלקים את הבצק לשני חלקים וכל חלד מגלגלים לגליל מהודק בקוטר 3-4 ס"מ. אם הבצק נדבק לכם מעט אפשר לקמח מבחוץ.
7. מניחים את הגלילים במגש ומקפיאים ל15 דקות.
8. בעזרת סכין חדה חותכים את הגלילים לאורך לעוגיות בעובי חצי ס"מ ומסדרים בתבנית.
9. אופים את העוגיות כ20 דקות עד להשחמה, ומצננים.
הנאה צרופה ♥