את המתכון לפשטידה הזאת קבלתי מפאדידה.
שהיא חברה שלי והיא גם אלופת העולם בפשטידות ובעוגות בחושות.
מאז שהוא אצלי הוא מתחיל לרוץ בין כולם.
וכשאני אומרת 'כולם'- אני מתכוונת כל האמהות הדתיות שהיו בסביבתי וחיפשו פשטידה טובה שהיא גם פרווה לאחת מסעודת השבת (וחמותי, שמאז הספיקה לשדרג את המתכון עם שמנת חמוצה וקצת גבינות)
מדי כמה חודשים אני מקבלת הודעה מאמא שלי או מחברה "שלחי לי שוב את המתכון של הפשטידה הטעימה ההיא"
אז אני לא יודעת איך זה קרה שרק עכשיו אני מעלה את המתכון הזה כי הוא באמת נכס,
לא בגלל שמאד מאד קל להכין אותו (החלק הכי מורכב זה לקלף בטטות)
אלא גם בגלל שהוא פשוט מעולה,
טעמים עדינים ומתוקים של בטטה ובצל-
פשטידה שילדים טורפים בלי לשים לב.
כל הטריק במתכון הזה הוא שאת הבטטות פשוט מקלפים עד תום, כלומר-
מקלפים את הקליפה החיצונית וזורקים לפח
ואז ממשיכים לקלף אותה לקליפות דקות לתוך קערה עד שהיא נגמרת.
(הסופים תמיד מעצבנים, אפשר לוותר עליהם או לקצוץ אותם דק עם סכין)
בגלל שהפרוסות דקות דקות הן משתלטות על כל הפשטידה בצפיפות וזה מוסיף לרכות ולטעם.
עכשיו 2 דברים חשובים:
1) אפשר לאפות את הפשטידה בתבניות מאפינס אישיות, ואז לקצר את זמן האפיה ב10 דקות.
2) אפשר במקום בטטה לגרד 6-8 קישואים קטנים, לסחוט טוב טוב ולהוסיף לבלילה.
מצרכים (ל-2 תבניות אנגליש קייש)
1 בצל לבן גדול
3 בטטות גדולות
1 כוס קמח
1 אבקת אפיה
4 ביצים
רבע כוס שמן זית
רבע כוס מים
1 כף מיונז
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן זית עד לריכוך והזהבה. מצננים.
מקלפים את הבטטות, זורקים את הקליפות החיצוניות לפח וממשיכים לקלף עד סופן.
בקערה מערבבים:
קמח, אבקת אפיה, ביצים, שמן זית, מים, מיונז, פטרוזיליה, כוסברה, מלח ופלפל.
טורפים היטב היטב עד שאחיד.
מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים שוב.
מוסיפים את קליפות הבטטה ומערבבים לאיחוד.
(זה ירגיש לכם כאילו יש יותר מדי בטטה ביחס, אל תדאגו).
מעבירים את הבלילה ל2 תבניות אנגליש קייש ומכניסים לתנור ל50-60 דקות.
אם החלטתם ללכת על תבניות מאפינס- אופים 40 דקות בלבד.
ולא לשכוח לשלוח לי תמונות!
נשיקות