הסיר הזה הוא אולי הדבר שתמיד בא לי לאכול.
באופן כללי, פתיתים זה המצאה שהעולם לא יכול היה להתקיים בלעדיה.
זה כ"כ אחר מאורז או קוסקוס,
זה נותן בדיוק את החוויה של פסטה מנחמת, אבל במרקם שהוא בול.
דגשים למתכון:
אפשר לקדם את הסיר עד השלב האחרון- העוף מוכן ותכך מכניסים את הפתיתים,
ואז לעצור ולהכניס את הפתיתים רק לפני שיושבים לאכול.
זה לא סיר של פתיתים אחד אחד, זה סיר שהוא תבשיל, כלומר הפתיתים צריכים להתפזר להם בצלחת בתוך הרוטב האדום.
ולכן, הכי טוב לאכול את זה מיד כשזה מוכן.
מצרכים:
כרעיים עוף לפי כמות סועדים (אפשר גם כנפיים)
2 בצל לבן גדול
2 כפות רסק עגבניות
חבילת פתיתים
מלח
פלפל
פפריקה
שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים סוטאז (סיר רחב) עם שמן זית (בנדיבות).
קוצצים את הבצל ומוסיפים פנימה.
מטגנים היטב ככה בכיף עד להזהבה יפה.
בקערה מערבבים את רסק העגבניות עם חצי כף פפריקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
מוסיפים לבצל ומטגנים יחד כמה דקות על האש הכי נמוכה.
מוסיפים את העופות עם העור למטה,
מגבירים את האש לבינונית וסוגרים את הסיר.
כשהסיר רותח, מנמיכים את האש חזרה, ומבשלים כשעה עד שהעוף מוכן.
הופכים את העוף חזרה,
מוסיפים 3.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפתיתים, מערבבים וסוגרים את הסיר חצי סגירה.
כשהפתיתים מוכנים מכבים את האש, פותחים את הסיר ונותנים לזה לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
לבריאות ורק בשורות טובות!!