יום אחרון של חנוכה, ובארי ביקש "אמא היום לא לטגן".
שאלתי אותו מה הוא רוצה לאכול, והוא ענה "פתיתים בצורת סביבונים".
אז פתיתים בצורת סביבונים לא היו, כמו שאתם מנחשים, אבל כוכבים כן.
"וגם עם 'ציפס ואני לא אוהב פטרוזליה"
תיק תק תוק תוך 20 דקות כבר היתה לנו ארוחת צהריים טעימה בטירוף. אפילו לי. זללנו את כל הסיר יחד עד שנגמר.
(ואז סבתא איילה הגיעה עם פריקסה).
מצרכים:
1 בצל לבן
1 תפו"א גדול
2 כוסות פתיתים כוכבים
חופן כוסברה קצוצה
מלח
פלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל וחותכים את תפוח האדמה, עם הקליפות לקוביות של 1 ס"מ.
מחממים היטב סיר מתאים, ורק כשהוא ממש חם מוסיפים את שמן הזית, וכשהוא גם מתחמם שופכים פנימה את הבצל ואת תפוח האדמה. (חשוב להקפיד על התהליך כי אחרת תפוחי האדמה ידבקו לסיר ולא יטוגנו כראוי).
מטגנים על אש גבוהה תוך ערבוב מדי פעם עד שהבצל מטוגן ותפוחי האדמה כמעט רכים וקצת שחומים מבחוץ.
מוסיפים את הפתיתים ומטגנים עוד כשתי דקות תוך ערבוב.
מוסיפים את הכוסברה, מלח ופלפל וערבוב נוסף.
שופכים 2 וחצי כוס מים, מנמיכים את האש וסוגרים. מדי פעם פותחים ומערבבים עד שנגמרים כל הנוזלים.
בתאבון (: