לכל משפחה יש את המסורת שלה בליל הסדר-
אלה סועדים על שטיחים
אלה שוחטים כבשים (מי אלה?)
אלה שרים את כל השירים גם בערבית
ואלה לוקחים קשה מאד את כל הקטע של האפיקומן.
בימים שסבתא שלי עוד היתה בחיים, כל הבנים והבנות שלה היו מגיעים לחג, עם כל הנכדים וכל התיקים המשפחתיים הכבדים.
ובליל הסדר היתה לנו מסורת-
בשלב שמחביאים את האפיקומן כל הילדים היו יוצאים החוצה לבית של אח של סבתא שלי, שם היתה כל החמולה שלו, והתחיל מן דיאלוג כזה, מן הצגה מוזרה כזאת-
הם היו שואלים "מאיפה באתם?"
ואנחנו היינו עונים "ממצריים"
ואז מתחילים לעשות הצגות מפגרות וחוזרים הביתה לחפש את האפיקומן.
סבתא שלי נפטרה מאז, וגם אנחנו גדלנו וזה הפסיק.
והיום, כבר כמה שנים, אני מנסה להמציא את המסורת הקטנה שלנו-
אבל זה לא מצליח, כי בכל שנה אנחנו בסיפור אחר, פעם פה, פעם שם, פעם מארחים 30 אמריקאים.
בכל אופן, מה שאני מנסה להגיד זה
שכל מסורת צריכה קינוח.
לא משנה אם קראנו את ההגדה במשך חצי שעה או עד הבוקר,
אף אחד לא יקרא לזה "סוף" אם לא עלה על השולחן קינוח.
הרי מה, בשבת אנחנו אוכלים אוכלים אוכלים
ואז יש פיצוחים או פירות.
אין קינוח, מי יכול לאכול קינוח בערב שבת?
אבל בפסח, חייבים קינוח.
אין קמח, אין אבקת אפיה וזה גם חייב להיות פרווה כי מי אוכל חלבי בליל הסדר?
אבל קינוח יהיה.
אז הנה, סדרתי לכם קינוח שהוא קצת שוקולד, קצת קפה וקצת בננות.
אם בא לכם אפשר גם שבבי קוקוס, או תותים, או סתם ככה שוקולד מוקצף בכפית.
אף אחד כבר לא יכול לאכול, אבל חייבים קינוח, אז קחו.
מצרכים (ל-8 כוסות אישיות)
לקראמבל:
50 גרם קמח מצה
30 גרם קורנפלור
70 גרם סוכר
40 גרם אבקת שקדים טחונים
90 גרם שמן קוקוס
לגנאש שוקולד מוקצף:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם קרם קוקוס קר, רק החלק הלבן
50 מ"ל אספרסו (או כפית קפה נמס מגורען עם 50 מ"ל מים רותחים)
לבננות מקורמלות:
3 בננות בשלות
50 גרם סוכר
4 כפות מים
אופן ההכנה:
מכינים את הגנאש:
קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה.
בסיר קטן מניחים את קרם הקוקוס והאספרסו (או הקפה נמס) ומביאים לרתיחה.
שופכים את הקרם של השוקולד, מחכים דקה ומערבבים עד להמסה מלאה ולקרם שוקולד אחיד.
מכסים ומכניסים לאחוריים של המקרר ל4 שעות לפחות.
מכינים את הקראמבל:
מחממים תנור ל180 מעלות.
בקערה מניחים את כל מרכיבי הקראמבל.
מפוררים בעזרת הידיים עד לקבל תערובת פירורית אחידה.
מפזרים על תבנית ומכניסים לתנור 15דקות, או עד שהקראמבל משחים.
יתכן מאד, שהקראמבל יתפשט למשטח אחד על כל התבנית. אל דאגה- ברגע שתוציאו מהתנור, תפוררו עם מזלג לפירורים זהובים ויפים.
את הקראמבל אפשר להכין מראש ולשמור בקופסא אטומה.
מכינים את שכבת הבננות:
חותכים את הבננות לקוביות.
במחבת קטנה ממיסים את הסוכר לקרמל.
כשכל הסוכר נמס ומתקבל צבע קרמלי זהוב, מוסיפים את הבננות פנימה.
באחת הקרמל יתקשה, הוסיפו 4 כפות של מים, הנמיכו את האש וערבבו בעדינות בלי לפגום במרקם של הבננות.
כשכל הבננות עטופות בקרמל עדין ומקבלות צבע עמוק- זה מוכן.
צננו היטב.
מוציאים את הגנאש מהמקרר ומקציפים במיקסר עם בלון הקצפה כ4 דקות.
הגנאש צריך להפתח לקרם ולקבל צבע בהיר יותר.
אם אין לכם מיקסר כשר לפסח פשוט תנו לבעל להקציף עם מקצף ידני ותספרו עד אלף.
מרכיבים את הקינוח בכוסות: ראשית בננות, ואז קרם שוקולד ואז קראמבל.
אפשר לגמרי להחליף את הבננות בכל פרי אחר שתרצו, גם בלי הקרמל.