בואו נודה על האמת-
כרובית היא הירק הכי טעים שאי פעם עלה על צלחתנו.
(בעצם עזבו, לא צריך צלחת. תטגנו לי אותה בפירורי לחם, שמן עמוק ואני לוקחת ביד).
במסעדות אני תמיד תמיד אבחר את המנה עם הכרובית (ואז כמובן אתאכזב כי כרובית זה ירק שאוכלים בבית)
ולא משנה אם היא מבושלת בסיר קציצות,
או שהיא בעצמה הקציצות
לא משנה אם זה סטייק כרובית או שהיא עולה על הגריל בפרחים
לא משנה אם היא מטוגנת בטמפורה או אפויה בשלמותה אייל שני סטייל
אני תמיד אבחר בה
והיה מי שהכתיר אותה כבר "המלכה האם של הירקות" (היוש עוז תלם).
ואותו הגאון שהמציא את הכרובית (תודה ה') ברא את האדם שהמציא את סנפרוסט שדאגו שתהיה לנו כרובית גם בקיץ.
ואם לא די,
עכשיו יש לנו גם כרובית מפוררת כל השנה.
כי מי מכם לא ניסה לגרד פעם כרובית על פומפיה והיא לא לכלכה לו את כל המטבח? (בדיוק כמו שקוסקוס עושה)
ואם אתם שומרי כשרות, אתם בטח יודעים שאין אופציה לגרד כרובית בשלמותה, כי קודם צריך לפרק אותה לפרחים, להשרות במי מלח, חומץ סבון ומה לא, ורק אז לגרד
אז הופ,
אותה הכרובית היפה התמירה
מפוררת לה בשקית
נקיה ומוכנה לשימוש
בלי כל צורך בהכנה מוקדמת.
אז הפעם, בשיתוף עם סנפרוסט אני מביאה לכם מתכון מטורף לבייגל כרובית שיש בו כרובית מבפנים ומבחוץ והוא חגיגי ויפיפה ומתאים לארוחת החג, סעודה שלישית או אפילו בסתם יום של חול לשלוח עם הילדים לבית הספר.
מצרכים:
לבצק:
1 קילו קמח כוסמין 80%
60 גר סוכר לבן
25 גרם שמרים טריים
580 גרם מים
חצי כף מלח
רבע כוס שמן זית
לתערובת הכרובית:
רבע כוס שמן זית
1 בצל גדול
1 שקית פירורי כרובית של סנפרוסט
מלח
פלפל שחור
כוס קשיו קלוי ללא מלח
לציפוי:
קערה עם מים
מגש עם שומשום (אופציונאלי)
אופן ההכנה :
מכינים את הבצק:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח עם הסוכר והשמרים במשך כדקה.
מוסיפים את המים בזרם דק ובהדרגה וממשיכים לערבל עד שהמסה מתאחדת לבצק
מוסיפים את המלח ושמן הזית ולשים 7 דקות נוספות לפחות לבצק רך וגמיש.
מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה.
בינתיים מכינים את המלית:
קוצצים את הבצל ומאדים במחבת על אש קטנה עם מעט מלח ושמן הזית.
כשהבצל מתרכך, מגבירים את האש ומוסיפים את תכולת שקית פירורי כרובית של סנפרוסט.
מתבלים בפלפל ומערבבים היטב.
מקפיצים יחד כ10 דקות עד שפירורי הכרובית משחימים יפה.
מצננים היטב.
חוזרים לבצק:
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מחלקים אותו ל12 כדורים שווים בגודלם ומתפיחים כחצי שעה נוספת על משטח מקומח.
מתחילים בהרכבה:
מחממים תנור ל250 מעלות, חום עליון תחתון.
קוצצים את הקשיו.
על משטח מקומח מרדדים כדור בצק למלבן מאורך ודק
מניחים עליו 1-2 כפות מהמלית ומשטחים (נסו לדמיין שאתם מורחים נוטלה)
מפזרים מעט קשיו קלוי ומגלגלים לנחש הדוק
מגלגלים את הנחש סביב עצמו וסוגרים למעגל, מהדקים בקצוות.
בעזרת האצבעות מורחים את הבייגל במים ומצפים בעוד כף מהמלית (או בשומשום, או בכלום)
מסדרים בתבנית מצופה בנייר אפייה ואופים כ15 דקות עד להשחמה מלאה.
לאחר הצינון אפשר להקפיא ולשלוף בכל פעם שמתחשק
לחמם 5 דקות בתנור וזה כמו חדש.