זה מתכון שהוא נכס.
הוא הגיע אלי מעינת גרנביץ חברתי, לפני כמעט עשור, בימים שהיא למדה קונדטוריה ואני בקושי ידעתי להקציף שמנת.
גרתי אז בקראוון שבור, בקושי היה לי מטבח, שלא לדבר על מיקסר טוב או כוס מדידה ואז הגיע המתכון הזה שכל מה שהוא צריך זה מיקסר פשוט (אפילו ידני, וגם פעם אחת עשיתי את זה עם מטרפה וזה עבד) וקרש חיתוך, והוא תמיד תמיד מצליח ומפיל את האורחים.
ומאז, למדתי והשתדרגתי וכבר יש לי מיקסר וכוסות וכל מה שדרוש, ואני עדין תמיד חוזרת אל המתכון הזה כשבא לי להפציץ.
(ויש גם גרסת פרווה!!!!)
מצרכים:
3 ביצים
1 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
1/2 כוס קקאו איכותי
2/3 כוס קמח
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם שוקולד חלב
אופן ההכנה:
מקציפים יחד ביצים וסוכר לקציפה יפה וקרמית.
ממיסים יחד שוקולד מריר וחמאה ומקפלים לתוך הקציפה.
מנפים פנימה קמח וקקאו ומקפלים רק עד שאחיד (חשוב לנפות כדי להמנע מגושים).
קוצצים את השוקולדים (הלבן והחלב) ומוסיפים פנימה, מערבבים קצר ושופכים לתבנית (בגודל תבנית חד"פ סטנדרט)
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, רק עד שנוצר קרום על העוגה והוא מתחיל להסדק (15-20 דק)
מצננים במקרר וחותכים.
אם רוצים חיתוך מדוייק- צננו את הבראוניז ותקפיאו לשעה. חתכו ישר מהמקפיא והעבירו לקופסא.
גרסת הפרווה:
המירו את החמאה בשמן קוקוס, ואת השוקולד החלב והלבן בעוד שוקולד מריר או אגוזים- זה יוצא לא פחות טוב, מבטיחה.