חיתוכיות.
איזה שם משונה.
הרי מדובר בסך הכל בעוגה שחתכו אותה לריבועים שווים לפני האחסון.
הרי כל "חיתוכית" היתה פעם חלק מעוגה
ומה שהופך אותה "לחיתוכית" ולא ל"חתיכת עוגה"
הן אחיותיה החיתוכיות
שלנות יחד איתה בתוך קופסא סגורה שלושה ימים בארון או שבוע במקרר.
בכל אופן, נראה אתכם אומרים חיתוכית הרבה פעמים בלי לצחוק.
המתכון הזה קל כי אני כבר מכירה אתכם,
אל תבהלו מהשלבים, זה באמת שתי דקות הכנה.
אני מעלה פה גרסא חלבית, ולצידה גרסא פרווה בכתום (לשירותכם תמיד)
ואם הכנתם, אתם חייבים לשלוח לי תמונות.
כי כמו שאתם רואים, ה"חיתוכיות" הללו פוטגניות לאללה.
נשיקות
מצרכים:
לבצק:
150 גרם קמח
100 גרם חמאה מומסת (לפרווה: 100 גרם שמן קוקוס)
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
4 כפות סוכר
1 ביצה
לשכבת הפיסטוק:
200 גרם פיסטוק טבעי קלוף
65 גרם שיערות חלבה
קורט מלח
2 כפות שמנת מתוקה (לפרווה: 2 כפות שמן קוקוס)
לשכבת השוקולד:
250 שמנת מתוקה (לפרווה: 250 גרם קרם קוקוס קר- ראו הוראות בסוף)
250 שוקולד מריר מאיכות טובה
1 ביצה
לקישוט:
מעט פיסטוק טחון או שיערות חלבה
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מכינים את הבצק: בקערה מערבבים את כל המצרכים לבצק אחיד.
משטחים את הבצק בתבנית מרובעת 20*20 או תבנית עגולה קוטר 22
מכניסים למקפיא ל15 דק.
מכינים את שכבת הפיסטוק: במעבדת מזון טוחנים את הפיסטוק לאבקה.
מוסיפים פנימה את שיערות החלבה והשמנת/שמן קוקוס וממשיכים לערבל עד לעיסה לחה.
כשהבצק קפוא מהדקים את עיסת הפיסטוק מעל הבצק בצורה אחידה.
השכבה תרגיש לכם דקה אך אל דאגה.
מכינים את שכבת השוקולד:
מחממים בסיר את השמנת המתוקה לרתיחה.
קוצצים את השוקולד המריר
שופכים את השמנת על השוקולד ומערבבים לגנאש אחיד
מוסיפים את הביצה וטורפים עד לאיחוד.
שופכים את הגנאש על שכבת הפיסטוק.
אם אתם מכינים גרסא פרווה: קררו מבעוד מועד 2 פחיות קרם קוקוס שיש להם מינימום 19% שומן.
כשהן קרות פתחו אותן והשתמשו רק בחלק הלבן המוצק (ולא בחלק הנוזלי השקוף)
שקלו ממנו 250 גרם, ומפה המשיכו עם ההוראות הרגילות.
אופים כ-25 דקות עד ששכבת השוקולד יציבה בצדדים ומעט רוטטת במרכז.
מצננים, וחותכים לריבועים שווים, מצלמים ושולחים לי.