{זה אמנם המתכון שניצח בהצבעה, אבל זה לא מתכון קל (כמעט כמו הסניקרס)..
יש פה רשימה ארוכה של מרכיבים, שכל אחד מהם דורש טיפול והתייחסות שונה ומוקפדת.
אבל!!! אם תלכו על זה, ותעשו הכל שלב שלב, אתם תרוויחו את הביס הכי טוב של חייכם}.
*** בחלק מהתמונות אתם רואים שיש זנב לכפיתות. זה כמו צ'יפס שאמא שלי מוסיפה. תשמעו לי, אין בזה צורך, זה טעים ברמות גם בלי ומאד מקל על העבודה המפרכת ממילא***
אני עוד יכולה לשמוע את סבתא שלי קוראת לנו ביום שישי ב9:00 בבוקר שארוחת הצהריים מוכנה ושנבוא לאכול.
היום זה נשמע משונה, אבל באותן ימים של ילדותי זה היה לגמרי דבר שבשגרה: ליפול היישר מהמיטה אל תוך צלחת כפיתות ודביח' אדום.
כפיתות זה סבתא, וסבתא זה אוכל ולא נשאר עוד אף אחד בעולם שיודע להכין את הכפיתות שלה בצורה מדוייקת.
חוץ
מבן אדם אחד:
אמא שלי.
(ויסלחו לי כל התוניסאים העמלנים והעצלנים באשר הם)
זו תערובת מופלאה שאין בה שום דבר מקורי- רק 3 סודות: מסורת, איזון וסבלנות.
מסורת- כי ככה עושים, ולא שואלים שאלות ולא מחפשים איך לקצר תהליכים. קצת כמו אמונה באלוקים.
איזון- כי שאוכלים את הביס הראשון של כפיתה רותחת אפשר ממש להרגיש את החוכמה שבנתה את המנה הזו.
סבלנות- זו עבודה קשה. אבל אני מבטיחה לכם- אחרי שתכינו פעם אחת כמו שצריך- אתם לא תוכלו להפסיק.
מצרכים:
2 צרורות פטרוזיליה (אם אתם משתמשים בירק חסלט, תכפילו את כמות הפטרוזיליה והכוסברה)
1 צרור כוסברה
1/2 צרור שמיר
2 בצלים גדולים
1 ראש שום
2 תפו"א גדולים
חצי כיכר לחם אחיד יבש (שנשאר משבת)
2+2 ביצים
1 חזה עוף שלם
כף תבלין קציצות
1/2 כף מלח
1 כף פפריקה
1.2 כף פלפל שחור
מעט קינמון
קמח מצה
חבילה קטנה של רסק עגבניות (100 גרם)
קמח לציפוי
שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה:
עוברים שלב שלב, עושים אותו ומוסיפים לקערה:
- מנקים את הירק (פטרוזיליה, כוסברה ושמיר) מהגבעולים הגסים וקוצצים היטב.
- מגרדים את הבצלים בפומפיה גסה וסוחטים היטב מהנוזלים (רצוי להניח במסננת כמה דקות, ואחכ גם לסחוט עם היד)
- מקלפים את השום וכותשים את כל שיניו
- מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, מצננים ומועכים לפירה
- מוציאים את החלק הלבן של הלחם, שמים בקערה עם מים לדקה, סוחטים את הנוזלים ומפוררים
- שוברים 2 ביצים+חלמון לתוך הקערה (שומרים את החלבון)
- קוצצים עם חזה העוף עם סכין חדה לקוביות קטנות מאד (לא להתפתות לטחון)
- מוסיפים לקערה את התבלינים ומערבבים היטב
- מוסיפים קמח מצה רק עד שהבלילה מתאחדת ולא נוזלית (בערך כוס).
- בקערה נפרדת מערבים היטב את רסק העגבניות עם ביצה שלמה + החלבון הנותר ו2 כוסות מים.
- בצלחת רחבה או מגש מפזרים קמח בשכבה אחידה.
- במחבת רחבה מחממים שמן בגובה 5-6 ס"מ (השמן אמור להכיל 50-80 אחוז מגובה הכפיתה)
זהו, הגיע רגע האמת.
מגלגלים כדורים מהודקים מהבלילה של הקציצות, מועכים אותם טיפה ומהדקים היטב.
מצפים בקמח.
כשהשמן חם לוקחים כדור אחר כדור וטובלים בבלילה של הביצה והרסק, ומשם יש לשמן. מטגנים כ3-4 דקות מכל צד, עד להשחמה וטורפים.
*** ניתן להכין כמות כפולה מראש ולהקפיא. כשזה יוצא מההקפאה פשוט להכין רוטב אדום קליל ולבשל בתוכו את הקציצות ל2 דקות. קצת לימון וזה אחלה מנה לרעב שתוקף שלפני שבת.