4 סירים לכלכתי על המתכון הזה.
בסך הכל היו לי עגבניות בשלות על השיש ובשר מופשר במקרר.
מפה לשם- כל המטבח על הגלגלים.
אלון חזר הביתה, חתך מהלזניה והכניס לתוך פיתה.
הוא אמר לי "מותק! זה מדהים. אני רוצה שזה יכנס לרשימת המתכונים המשפחתיים שלנו"
אמרתי לו "מה פתאום! 4 סירים לכלכתי על זה!"
הוא אמר "כי זאת את. אבל אפשר לגמרי ללכלך רק סיר אחד, גג 2".
בכל אופן, שנינו צודקים.
כי יש 2 דרכים להכין את הלזניה הזאת:
אחת היא ללכלך 4 סירים:
בסיר אחד לטגן בצל וגזר
בסיר שני להקפיץ בשר וירק
סיר שלישי לרוטב עגבניות
וסיר רביעי לבשל את עלי הלזניה (אני אוהבת לבנות אותה מעלים מבושלים)
(ועוד לא ספרנו את המגש לתנור)
והדרך השניה היא:
בסיר אחד לטגן בצל וגזר, להוסיף בשר, להקפיץ עם ירק, ואז להוסיף עגבניות ולעשות מעין בולונז.
בשיטה הזאת, גם לא צריך לבשל את עלי הלזניה לפני, כי אם כבר את זורקים אז למה?
רק שימו לב- אם עלי הלזניה יבשים ולא מבושלים-צריך להוסיף כוס מים לרוטב העגבניות.
פה הבאתי לכם גרסא שמשלבת את 2 האופציות
ובכל מקרה, לא משנה מה תבחרו,
מבטיחה שיצא טעים, ועוד יותר ביום שלמחרת.
מצרכים:
חבילת עלי לזניה
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים
2 גזרים
3 שיני שום
10 עגבניות אדומות
20 עגבניות שרי (עדיף תמר)
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
מעט עלי בזיליקום
פפריקה מתוקה או חריפה
פלפל שחור
מלח
בהרט
כמון
שמן זית
אופן ההכנה:
(שימו לב: אפשר לקצק תהליכים אם תלכו לפי השיטה השניה שכתובה למעלה)
מכינים את רוטב העגבניות:
פורסים את השום ומכניסים לסיר קטן.
מכסים בשמן זית ומדליקים אש קטנה.
חותכים את העגבניות לקוביות (גם השרי) ומוסיפים לסיר.
מתבלים במלח ופפריקה ומבשלים כחצי שעה עד לרוטב סמיך-דליל כזה.
מוסיפים כוס מים, מבשלים עוד חמש דקות ומכבים.
(הרוטב צריך להיות סמיך אבל לא מאד).
קוצצים בצל וגזר ומטגנים יחד במחבת עם שמן זית על אש בינונית, עד להזהבה וריכוך.
מוסיפים את הבשר ומבשלים על אש גבוהה עד לשינוי הצבע.
מוסיפים תבלינים: פפריקה, בהרט, מלח, פלפל, כמון.
קוצצים את הירק, מוסיפים ומערבבים.
מרכיבים את הלזניה:
שכבה ראשונה עלים
שכבה שניה בשר
ואז רוטב
ושוב עלים, ושוב בשר ושוב רוטב
ושוב עלים ואז רק רוטב מלמעלה.
אם הרוטב סמיך מדי- הוסיפו מים למגש.
אופים מכוסה בתנור חם על 180 מעלות כשעה.