אני לא אלאה אתכם שוב בסיפורים איך כשהיינו סטודנטים אלון היה מכין לנו כל יום סיר קציצות כזה, איך שמו של הסיר יצא למרחוק והגיעו מכל קצוות השכונה לטעום הקציצות המופלאות שלו, איך הוא שמר את הסודות לעצמו והסכים להעביר אותם הלאה רק בערב אחד מאד מסויים, ורק ל2 חברים מאד קרובים במטבח הצפוף שהיה לנו אז.
היו זמנים.
מאז סיימנו את האוניברסיטה, ואלון כבר עובד בדברים רציניים.. אין לו זמן להעמיד סירים של קציצות בכל ערב, אבל המתכון הזה לא נשכח מלב.
עכשיו, כשאני עגלגלה ומתגלגלת ללדת, אני יכולה לבקש מה שבא לי, והוא כפרה עליו ימצא לזה את הזמן.
אז בשבוע שעבר ביקשתי שוב את הקציצות האלה. התחשק לי פתאום.
אז חוצמזה שזה היה מדהים לראות אותו שוב בסינר עומד מול הגז ומגלגל בשר, זה היה טירוף לאכול את זה שוב.
טעמים עדינים ומדוייקים, שהוא מעדיף להכניס לתוך פיתה עם טחינה, אבל אני אומרת לכם- תכינו אורז.
מצרכים:
מעט שמן זית
2 בצלים
3 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף (אופציונאלי)
10 עגבניות רכות לבישול
מלח, פלפל
לקציצות:
800 גרם בשר בקר טחון
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
חצי כפית מלח, בהרט, סומק, פלפל שחור, כורכום, כמון
מעט קינמון
3 כפות שמן זית
כפית סודה לשתיה
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצלים ושמים בסוטאז' עם שמן זית, מטגנים היטב על אש גבוהה.
קוצצים את השום ומוסיפים פנימה.
אם רוצים להוסיף פלפל חריף חותכים אותו למקטעים של 2 ס"מ ומוסיפים לסיר.
חותכים את העגבניות גס ומוסיפים לסיר.
מערבבים, מתבלים במלח פלפל, מכסים את הסיר ומשאירים ברתיחה עדינה.
מבשלים כחצי שעה עד שהעגבניות מתפרקות והרוטב מסמיך.
לקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות היטב. חושב ללוש ממש ממש טוב, ללא רחמים, עד שהבשר נהיה ממש דביק ונדבק לכם לאצבעות.
מגלגלים כדורים ומסדרים בסיר במעגלים.
בכל פעם שאתם מרגישים שנגמר לכם המקום בסיר תנערו אותו בעדינות וכל קציצה תמצא את מקומה.
מבשלים כ40 דקות וזוללים.