מחר מתחיל חנוכה שוב,
כבר יש לכם סיר שמן על הגז?
כי לי יש שלוש:
באחד אני מטגנת ספינג' 3 פעמים ביום (פעם לשכנה מימין, פעם לשכנה משמאל ופעם לגן של בארי)
בשני אני מטגנת כפיתות
ובשלישי אני מטגנת בריק.
מחר מתחיל חנוכה שוב,
ומזל שיש לי גז עם 5 להבות,
כי ממחר אני מתחילה לטגן גם לביבות קולרבי או תפוחי אדמה, או כרובית.
מחר מתחיל חנוכה שוב,
ומזל שקניתי מטגנת של 30 ליטר שמן
כי ביום שלישי, נר שלישי של חנוכה אני פותחת את הבית שלי
ואתם כולכם באים אלי
כדי שאטגן לכם כל מה שבא לי.
(עוד לא נרשמתם? זה הזמן! >>> https://www.fee.co.il/e41979)
בכל אופן,
מחר מתחיל חנוכה שוב,
אז הנה מתכון לסופגניות שעוד לא הכנתם: סופגניות פבלובה עם קרם מסקרפונה, מרנג ותותים טריים.
מודה ומתוודה,
אם כבר סופגניה, אז רק ככה.
המתכון הוא של קרן קדוש,
ואם אתם שואלים אותי, תגזרו ותשמרו את המתכון לסופגניות כי הוא מעולה והוא ישמש אתכם בכל השנים הבאות(:
מצרכים:
לסופגניות (כ-30 יחידות)
1 קילו קמח
50 גרם שמרים טריים (1 שקית)
3/4 1 כוסות חלב פושר
1/3 כוס סוכר
חצי כפית מלח
3 ביצים
95 גרם חמאה רכה
2 כפות ברנדי
קליפה מגוררת מחצי לימון
לקרם המסקרפונה:
250 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר (אפשר גם גבינת שמנת פשוטה)
250 מל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
נשיקות מרנג
תותים טריים
אופן ההכנה:
מתחילים עם הבצק לסופגניות:
במיקסר עם וו לישה שמים את החלב, הביצים והשמרים ומערבבים.
מוסיפים את הסוכר, הקמח, המלח, הברנדי וגרידת הלימון וממשיכים ללוש.
מוסיפים את החמאה בהדרגה ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
ממשיכים ללוש כחמש דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאד.
מרדדים לעובי 1 ש"מ ובעזרת כוס (או קורצן) קורצים עיגולים בקוטר ביצה בערך.
מניחים על משטח משומן או על ריבועי נייר אפיה שנחתכו מראש ומשמנים גם את הכדורים למניעת התייבשות.
מתפיחים עד להכפלת הנפח.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומכניסים את כדורי הבצק בזהירות
(השמן צריך להיות בטמפרטורה של 160 מעלות פלוס מינוס, כך תבטיחו שהסופגניה תהיה מוכנה בפנים)
מגנים כ2 דקות מכל צד עד להזהבה ומצננים.
מכינים את קרם המסקרפונה:
מקציפים את כל חומרי הקרם במיקסר עם בלון הקצפה עד שרואים את סימני המקצף על הקרם.
מעבירים את הקרם לשק זילוף.
הרכבה:
בעזרת סכין פותחים את הסופגניות
מזלפים קרם מסקרפונה בפנים ומקשטים בנשיקות ובתותים טריים.