כל שבת פעמיים אני שוברת את הראש איזה סלטים לחתוך.
אנחנו משפחה של סלטים טריים,
אז אני כמעט לא מבשלת סלטים מראש,
פרט למשוויה בתנור
וסלט ביצים שהילדים לא עוברים שבת בלעדיו.
זה די מטורף,
כי כל שנותיי בבית הוריי אכלנו בדיוק את אותם הסלטים כל שבת, בשתי הסעודות.
בול אותו דבר,
ואם מישהו בא מבחוץ והציע סלט אחר,
זה היה משבש את השקט הנפשי של כולם.
בכל אופן,
הסלט שלפניכם,
הוא אחת ההמצאות,
הפשוטות כן?
לא מתוחכם מדי או בכלל,
אבל פשוט טעים, וטרי ורענן, והכי של חורף.
אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים,
או לוותר על הברוקולי, כי אני יודעת שהוא ירק בעייתי בהרבה בבתים.
לבריאות!
מצרכים:
1 שומר
1 קולורבי
1 גזר
2 גבעולי סלרי (אפשר גם קצת עלים)
7-8 עלי נענע
2 פרחי ברוקולי בינוניים (אופציונאלי)
לימון
מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
חותכים את השומר, הגזר, והקולורבי לגפרורים דקים.
שוטפים את הסלרי והברוקולי היטב וקוצצים.
קוצצים גם את הנענע.
מתבלים ומערבבים היטב.
אוכלים מיד.