הבטחתי לכם כל השבוע שהמתכון יעלה ביום חמישי, מה שלא לקחתי בחשבון זה שביום חמישי (היום!) מגיעה אלי קבוצה ענקית של בזק לסדנת בישול. וכדי לא לאחר למפגש איתם אני צריכה לקום ב6 בבוקר ולהספיק להעלות את הפוסט הזה בזמן.
אז קמתי.
וחסר לכם שלא תשלחו קופסא.
אם יש שאלות אני זמינה בקבוצה שלנו בפייסבוק "המטבח של חן ואלון", שם אני עונה לכולם על הכל, (כמעט) תמיד.
נשיקות ובהצלחה.
תבנית מרובעת 25*25
לתחתית קראנצ' נוגט:
240 גרם מחית נוגט
60 גרם שוקולד מריר איכותי
50 גרם חמאה
200 גרם פיטה פויטין
למלית קרמל בוטנים:
300 גרם בוטנים קלופים טבעיים (רצוי בוטן ישראלי ולא סיני)
500 גרם סוכר
100 גרם גלוקוז או סירופ תירס
270 גרם שמנת
10 גרם מלח ים
250 גרם חמאה
לציפוי:
500 גרם שקולד חלב איכותי
ממיסים את השוקולד עם החמאה על באן מארי, מוסיפים את מחית הנוגט ומערבבים לאיחוד.
מוסיפים את שבבי הפייטה ומערבבים היטב.
מצפים את התבנית בניילון נצמד ומשטחים את התערובת לשכבה אחידה ודחוסה. אפשר לכסות בנייר אפייה ולעבור עם מערוך או עם כף היד כדי לדחוס את השכבה היטב.
עניין הדחיסות חשוב- אחרת כשתחתכו את הסניקרס לפני הציפוי- התחתית תתפרק.
מקפיאים.
קולים את הבוטנים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ20 דקות עד שריחם עולה בכל הבית. מצננים היטב.
במחבת שמים את הסוכר והגלוקוז ומדליקים אש בינונית-גבוהה.
מחכים עד שנוצרות בועות בשוליים ומתחילים לערבב בעזרת כף עץ או מרית בתנועות קיפול. כל כמה ערבובים להניח את הכף ולתת לחום לעשות את שלו. וכל כמה דקות לחזור לקרמל ולערבב אותו שוב בתנועות קיפול עד שהוא נמס לגמרי ואחיד ומהמם.
יהיו רגעים שתחשבו שזה לא עומד לקרות, כל מה שצריך זה סבלנות והתמדה. בסוף כל גושי הסוכר ימסו, עלי.
במקביל, מניחים בקלחת קטנה את השמנת והמלח ומביאים לסף רתיחה.
כאשר הקרמל מוכן והשמנת חמה, מניחים את המרית בצד ועוברים למטרפה. שופכים בזרם דק ובעדינות ממש (זה לוהט!) את השמנת לתוך הקרמל תוך כדי טריפה מתמדת. זה יבעבע ויהיה קצת חם אבל תמשיכו לטרוף זה ירגע.
כאשר הקרמל נרגע ומתאחד עם השמנת, ונוצרות בועות גדולות תנו ערבוב אחרון ויסודי וכבו את האש.
חתכו את החמאה לקוביות וזרקו בהדרגה לתוך הקרמל, תוך כדי טריפה. כל פעם זרקו 2-3 קוביות וערבבו עד שהן נטמעות בקרמל.
קצצו את הבוטנים גס וסדרו בשכבה אחידה מעל שכבת הקראנצ' שבתבנית.
מעל הבוטנים שפכו בזהירות את הקרמל בשכבה אחידה כך שתכסה הכל טוב טוב.
חשוב לעבוד עם הקרמל כשהוא חם, כך הוא יתפזר מעצמו ויישאר חלק.
הקפיאו ללילה.
למחרת המיסו את שוקולד החלב
חתכו את הסניקרס עם סרגל נקי למקטעים הרצויים.
המיסו את השוקולד (טיפ: המיסו כך שרק 80 אחוזים מהשוקולד נמס ממש ואז הורידו מהאש, או הוציאו מהמיקרוגל וערבבו עד להמסה מלאה, כך השוקולד יטומפרר ויישאר יציב גם בטמפרטורת החדר)
טבלו את הקוביות בשוקולד בעדינות
סננו והניחו על נייר אפיה לייבוש.
כדי להפוך את הסניקרס שלכם לטובי מראה- עברו עם מזלג או עם קיסם על השוקולד מלמעלה כאשר הוא עדין נמס ועוד לא התייצב- פשוט הניחו את המזלג והרימו. קצוות השוקולד יתרוממו ויפלו חזרה וזה יראה מהמם כמו שלי.