היה טירוף אתמול במסיבת הפריקסה השנתית,
אני יודעת שמי שבא נהנה בטירוף ואכל וזלל בלי הכרה
כל מיני דברים מטוגנים כמו בריק דגים או ספינג' ורדים.
ואני יודעת שמי שלא בא סימן לעצמו ביומן את חנוכה בשנה הבאה,
כי היה טירוף אתמול.
היו פה קרוב לאלף איש שבאו לאורך כל היום
וכל כך התרגשתי לראות את כולכם מחוץ לפייסבוק ולאינסטגרם
כל כך התרגשתי שכבר התחלתי להריץ בראש את האירוע של שנה הבאה,
ואיזה עוד דברים נטגן, ומה נשפר, ואולי נגדיל את החצר..
בקיצור, הבנתם:
היה אש.
כולן בחוץ היו בשביתת נשים,
אבל אצלנו היתה חממה נשית עוטפת ומלאת כוח:
אמא שלי השדה שלא הפסיקה ללוש ולגלגל ולטגן בצקים שונים כדי שכולכם תוכלו לטעום מהכל
חמותי המטורפת שבאה להיות עם שקוד ובארי צמוד צמוד שהם לא ירגישו שאמא בטירוף היום
נעמי וענבר ונופר ואושרת וחפצי הבנות האלופות שלי שעבדו כמו מנגינה יפה לאוזניים, הרמוניה ובשקט נעים, כל אחת ידעה את תפקידה והכל תקתק כמו שעון
טניה, שבאה לספוג קצת פריקסה לנשמה ומפה רצה ישר להרצות בנושא אלימות כלפי נשים
ואבישג שלי, שהיא כבר חלק מכל מה שעובר עלי וקורה איתי. היא היתה פה מבוקר עד לילה על תקן מנהלת מפעל, רצה מפה לשם וסידרה לכולם מה שצריך, ומזל שהיא גבוהה כי באמת ראתה את הכל הכל כל הזמן.
אני שרופה על כולכן, ולא יכולתי לזוז אם לא הייתן כאן איתי.
אז לפני שאפרוץ בבכי,
הנה המתכון לספינג' הורדים שהוגש כאן במסיבה-
מטגנים את הספינג', מצפים בסוכר ורדים ומגישים מעל כדור גלידה מרענן- ריקוטה או תות או אפילו פיסטוק.
מצרכים:
1 קילו קמח
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
כפית מלח
4 כפות סוכר
3.5 כוסות מים (מדדתי לפי כוס חד"פ שתכולתה 240 גרם מים, ז"א שסכ"ה צריך 840 גרם מים)
לטיגון:
שמן סויה לטיגון עמוק
לציפוי:
2 כוסות סוכר
חצי כוס ורדים מיובשים
להגשה:
כדור גלידה
תותים טריים
אופן ההכנה:
לשים את הבצק: בקערת מיקסר מניחים את הקמח והשמרים ומתחילים לערבל עם וו לישה במהירות נמוכה.
מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים ללוש עוד כ5-6 דקות עד לקבלת בצק רך ונוזלי במרקם אחיד, ללא שום גושים.
מכסים בניילון ומתפיחים כשעה.
לאחר שעה מרטיבים ידיים ו"מפילים" את הבצק: עוברים עם הידיים מסביב לדפנות הקערה ומורידים את ההתפחה.
מכסים ומתפיחים שוב.
מחממים שמן לטיגון עמוק (למי יש מדחום בערך 165 מעלות)
עובדים עם ידיים רטובות, אז תכינו לידכם קערה עם מים.
טובלים את הידיים בקערה ולוקחים חתיכה מהבצק, עושים בה חור ומעט משטחים את הבצק, ומכניסים לשמן.
מטגנים משני הצדדים עד להשחמה ומוציאים למסננת.
הספינג' תופחים מאד בטיגון אז תקחו כל פעם חתיכה קטנה מהבצק, שיצאו לכם ספינג' אישיים ולא מוגזמים.
הספינג'ים הראשונים תמיד יוצאים קצת עקומים, זה ענין של תרגול אז לא להתייאש.
טוחנים את הורדים המיובשים לאבקה ומערבבים יחד עם הסוכר.
אם לא אוהבים ורדים מיובשים אז אפשר לגמרי לוותר עליהם.
מצפים כל ספינג' משני הצדדים בבלילה של הסוכר והורדים ומניחים בצד.
בזמן ההגשה מניחים מעל כל ספינג' כדור גלידה וקוביות תותית טריים.