קצת רכילות:
אלון לא באמת יודע לאפות.
כלומר הוא יודע
אבל רק שלושה דברים:
עוגיות שוקולד צ'יפס (שהיה מכין בכל הזדמנות בימים שהייתי גרה אצלו בדירת הסטודנטים ברחוב יזרעאל)
עוגיות עבאדי (שאפה לי אותן באותו יום שחיכיתי לו על המדרגות בכניסה ל"חדר" שלו בקיבוץ. חיכיתי שעות, ובמקום לבוא כבר, הוא פשוט אפה עוגיות בבית של ההורים שלו)
ובראוניז גבינה-שוקולד (שהביא איתו בקופסא לילה אחד כשישנו על החוף בים המלח. אני הבאתי פתיתים)
עוגיות שוקולד צ'יפס אני אף פעם לא אוהבת
ועוגיות עבאדי הן לא עוגיות, הן קרקרים עגולים לא טעימים במיוחד
אז בראוניז גבינה ושוקלד היה ונשאר הספציאליטה שלו. אבל בלב.
כי הפעם האחרונה שאכלתי את הבראוניז המופלאים שלו היתה אז בים מלח, כשהרוח המטורפת כמעט העיפה אותנו עם האוהל.
ומאז אני רוצה לחזור אליהם
והנה מצאתי זמן
אבל בלי לשים לב יצא לי משהו אחר
שהוא כנראה יותר טעים מהזכרונות.
מצרכים:
לקראמבל:
100 גרם קמח לבן
70 גרם סוכר דמררה
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
לכדורי הבראוניז:
3 ביצים
1 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
1/2 כוס קקאו איכותי
2/3 כוס קמח
לעוגת הגבינה (מתכון של קרן קדוש):
250 גרם גבינת שמנת 30%
2 גביעים שמנת חמוצה
100 גרם חמאה מומסת
70 גרם סוכר
2 כפיות תמצית וניל איכותית
3 ביצים
1 כף קורנפלור (10 גרם)
200 גרם שוקולד לבן מומס ל30 מעלות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
מכינים את הקראמבל:
מעבירים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים בפולסים עד ליצירת תערובת פירורית.
שומרים במקרר.
מכינים את הבראוניז:
כמות הבראוניז היא כפולה ממה שצריך. את מה שנשאר אפשר להעביר לתבנית מתאימה ולאפות (אם בא לכם זרקו פנימה דברים טובים כמו אגוזים או שוקולדים)
מקציפים יחד ביצים וסוכר לקציפה יפה וקרמית.
ממיסים יחד שוקולד מריר וחמאה ומקפלים לתוך הקציפה.
מנפים פנימה קמח וקקאו ומקפלים רק עד שאחיד (חשוב לנפות כדי להמנע מגושים).
מעבירים לכלי שטוח ומקפיאים לעשר דקות.
מגלגלים מהבלילה 12 כדורים קטנים ומעבירים למקרר עד לאפיה.
מכינים את בלילת הגבינה:
טורפים את גבינת השמנת והשמנת החמוצה יחד עם החמאה המומסת, הסוכר והוניל לתערובת אחידה.
מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים בין ביצה לביצה עד להטמעה.
מוסיפים את השוקולד הלבן כשהוא ב30 מעלות בערך (אם הוא יהיה חם יותר הוא יהפוך לגושים של שוקולד)
ממיסים את הקורנפלור ב2 כפות מים, מערבבים וטורפים לתוך התערובת עד שהיא אחידה.
שופכים את הבלילה לתוך תבנית קוטר 24 ס"מ עד חצי מגובה התבנית.
מסדרים בפנים את כדורי הבראוניז כד שגובה העוגה יגיע ל3/4 מגובה התבנית
מכסים בקראמבל ואופים כשעה עד שהעוגה יציבה בשוליים אך מעט רוטטת במרכז.
מצננים לילה במקרר וזוללים.