כל התמונות בפוסט צולמו ע"י המוכשרת בנשים אבישג שאר ישוב
אכלתי כל כך הרבה פריקסה בחיים, אבל הכנתי רק 3 פעמים.
זה כמו כל מה שאמא מכינה- היא עושה את זה כל כך טוב שאין לי מה להכנס לשם (אלא אם כן יש לי חשק מטורף ואין לי זמן לנסוע אליה).
כשחזרתי מתוניסיה, הבנתי, בין היתר, שהמטבח התוניסאי הוא כל כך הרבה יותר רחב ממה שגדלתי עליו וקינאתי לו כל חיי. גם מבחינת חומרי גלם וגם מבחינת השילובים שלהם אל תוך תבשיל אחד. אז גם מבחינת כל מיני דברים שנכנסו לי לפריקסה המדהימים שזללתי שם בדוכנים לאורך הרחובות.
גם בזה, יש אסכולות. ואני לא אתווכח עם מה שאמא שלכם מכניסה לפריקסה המדהים שגדלתם עליו, אבל אני כן אנסה לתת לכם מתכון לפריקסה הכי טוב שתאכלו מעתה ועד עולם.
מצרכים:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות שטוחות סוכר לבן
3.5 כוסות מים
חצי כוס שמן זית
כפית מלח
במיקסר עם וו לישה (או בידיים) מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר.
מוסיפים את כוסות המים בהדרגה, וכשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את שמן הזית והמלח.
לשים כ10 דקות נוספות עד שהבצק רך למגע ומעט דביק.
מכסים ומתפיחים כשעה (או עד שמכפיל את נפחו).
לשים שוב עם הידיים בעדינות להוריד מעט האויר (אבל בלי למעוך את הבצק) ומתפיחים כשעה נוספת.
משמנים את משטח העבודה.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 60-70 גרם (כ30 כדורים) ומניחים על משטח העבודה המשומן.
מתפיחים קלות (כעשר דקות אם לא שיא החורף).
מחממים שמן עמוק בסיר הטיגון שלכם. משמנים את הידיים טוב טוב. מרימים כדור של פריקסה ומותחים אותו מעט עם הידיים לצורת אליפסה (אפשר גם למתוח אותו על השולחן ואז להרים). כשהשמן חם מספיק מכניסים לתוכו את הפריקסה כשהוא הפוך (כלומר, הצד שהיה כלפי המשטח עכשיו יהיה כלפי מעלה).
מטגנים משני הצדדים על להשחמה יפה. מצננים וממלאים.
חשוב מאד: השמן צריך להיות בטמפרטורה של 150-160 מעלות, כך תוכלו להבטיח שהפריקסה יהיה מוכן בפנים ולא יישאר בצקי. אם אין לכם מד טמפרטורה פשוט תנסו אחד, תפתחו אותו ותבדקו- אם הוא בצק בפנים- סימן שהשמן חם מדי וצריך להנמיך את הלהבה.
מה שמים בפנים? (לא לוותר על כלום, לפחות תשתדלו)
מכינים את כל הרשימה הנ"ל על השולחן ומכניסים לפריקסה בסדר הזה:
האריסה ביתית (או לפחות כזו באיכות טובה)
ממרח לימון כבוש
טונה טובה (אני משתמשת בטונה של El manar, אבל יש עוד טובות בשוק)
צלפים
ביצים (מרתיחים מים בסיר. כשרתחו מכניסים את הביצים בעדינות ומבשלים 7 דקות בלבד. מוציאים מיד מהמים הרותחים ושוטפים תחת הברז)
תפוחי אדמה (מבשלים במים בשלמותם. מצננים. קורעים באופן חופשי, קצת שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור חם על 200 מעלות לצריבה נוספת).
זיתים שחורים מקומטים (ללא החרצנים כמובן)
פרוסות ליים או לימון טרי דקות דקות
עגבניות שרי תמר חתוכות לרבעים
בצל ירוק קצוץ