♥ משלוחים לכל פינה בארץ ובעולם ♥

שימו לב:

ימי המשלוחים הם חמישי שישי | יש להכניס הזמנה עד חמישי ב10:00 בבוקר | מינימום הזמנה למשלוח 200 ש"ח

משלוח חינם בקניה מעל 480 ש״ח בהזנת קוד קופון: משלוחינם

כששואלים אותי מה סגנון הבישול שלי, תמיד אני מגמגמת.
כי אני לא יודעת מה סגנון הבישול שלי.
אני לא רוצה לומר רק "תוניסאי"
אני לא רוצה לומר "ביתי" או "תבשילי"
כי זה מאד מצמצם ולא ממש מגדיר אותי.

אבל לפעמים,
כשאני מכינה צהריים, ואני מתבלת את הסיר רק במלח ופלפל,
אני חושבת שאולי זה מה שמגדיר את סגנון הבישול שלי: מלח ופלפל.

בשנים האחרונות יוצא שאני ממעטת מאד להשתמש בתבלינים יבשים,
לא היתה שום אמירה מאחורי זה, פשוט רציתי עוד טעם של הירקות והעוף.
וזה כבר נדבק בי,
כמו שהגוף מתנקה ממלח או סוכר, ככה כנראה הגוף מתנקה מתבלינים יבשים.
וזה באמת שאין לי משהו נגד תבלינים,
בתם יצא ככה,
ופתאום גם הרבה יותר קל לבשל.

לגבי הדג-
יש כמה אפשרויות לחתוך דג:
1. פילה- לכל דג יש 2 פילטים. פילה זה בעצם חיתוך של כל בשר הדג עם העור, וללא עצמות בכלל.
2. סטייק- כמו בתמונה, חותכים את הדג לאורכו, רצועות בעובי הרצוי, עם העצמות בפנים (החיתוך האהוב עלי)
3. מנקים את הדג מבפנים ומשאירים אותו שלם

את כל אלה, העובדים בחנות הדגים עושים בשבילכם, רק דעו מה לבקש.
אני הכי אוהבת סטייקים, אבל ברור שבמתכון הזה אפשר גם פילה או אפילו דג שלם.

מצרכים:
2 לברקים שלמים בינוניים, חתוכים ל3-4 סטייקים כל אחד (אפשר גם פילה דניס או אפילו אמנון, לוקוס, בורי, מה שאוהבים)
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים
חופן עגבניות שרי
פלפל חריף ירוק- אופציונאלי
שמן זית
מלח, פלפל
ליים או לימון קטן (לא חובה)

אופן ההכנה:
מחממים תנור לתכנית גריל, 250 מעלות.
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות,
פורסים את הבצל לפרוסות ומוסיפים לתפוחי האדמה
זורקים את העגבניות לקערה גם.
מוסיפים שמן זית בנדיבות, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
מסדרים את הירקות בשכבה אחת, בתבנית גדולה מספיק (כי עוד מעט יכנסו גם הדגים)
ומכניסים לתנור ל20-30 דקות או עד שהירקות נצלים ותפוחי האדמה רכים.
מוציאים את הבנית מהתנור ומנמיכים את חומו ל230 מעלות.
מסדרים את הדגים בין הירקות, עוד קצת שמן זית, מלח ופלפל.
פורסים את הליים או הלימון לפרוסות דקות ומניחים את הפרוסות על הדגים.
מכניסים לתנור לסיבוב נוסף, לעוד 20 דקות או עד שהדגים מוכנים.
איך יודעים? תבעם הופך מלבן שקוף ללבן אטום.
סימן נוסף- אם הכנסתם נתח עם עצמות, אז אתם אמורים להצליח להנתק את הבשר מהעצמות די בקלות (אם זה עוד מחובר, תנו לדג עוד כמה דקות תנור).
שימו לב לא לשכוח את הדג בתנור, אין דבר לא טעים יותר מדג יבש.

אוהבת!

רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן