שוב, התוניסאים האלה והרגלי האכילה שלהם.
לכל יום בשבוע יש את המאכל הקבוע שלו:
יום ראשון- עוף ותפו"א בתנור
יום שני- ספגטי חריף ושניצל
יום שלישי- קוסקוס
יום רביעי- כרוב ממולא עם כרעיים ותפוחי אדמה
יום חמישי- קנקש
יום שישי בבוקר- דביח' אדום וכפיתות
יום שישי בערב- קוסקוס
יום שבת- חמין.
כשהייתי ילדה, זה היה לי מושלם: עוד בדרך לבית הספר הייתי מתחילה לפתח את הרעב הספציפי למאכל של אותו היום (ואוי ואבוי אם הייתי חוזרת הביתה ובמקרה מישהו החליט להכין שקשוקה בלי להודיע מראש).
אבל כשהתבגרתי הבנתי שזה פשוט הקיבעון של התוניסאים שלא מאפשר להם לנסות דברים ולהיפתח למטבחים אחרים.
בכל אופן, אם זה טוב ואם זה לא, אין יום שעובר בלי שיש לי חשק לקנקש של יום חמישי.
קנקש (knakesh) בערבית (ובתרגום חופשי) זה "דברים קטנים".
זה תבשיל של פסטה עם עוף וירקות ויש לו המון גרסאות, שכל אחת מהן כוללת דברים קטנים אחרים (עדשים, חומוס, אפונה, לפעמים שעועית), והירקות קצוצים קטן קטן וזה תמיד אלוהי.
אם לא היה לאמא שלי פסטה, היא היתה שמה פתיתים ואז קראו לזה "מחמסה".
אז פה לפניכם, המחמסה בגרסא צמחונית (שלא לומר טבעונית) ומהירה + הסבר אם בכל זאת רוצים עוף.
מצרכים:
1 בצל לבן
1 גזר
1 עגבניה בשלה
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
מעט שמיר
1 קופסת שימורים חומוס (או כוס חומוס מבושל)
כף פפריקה חריפה או מתוקה
חצי כף פלפל שחור
כפית מלח
שמן זית
2 כוסות פתיתים
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל ושמים בסיר יחד עם רבע כוס שמן זית.
מדליקים על אש נמוכה ומאדים את הבצל כרבע שעה.
קוצצים את הגזר ומוסיפים גם אותו.
חותכים את העבניה ל4-6 לפלחים ומוסיפים לסיר. סוגרים ומאדים את הירקות כרבע שעה נוספת.
קוצצים את הירק ומוסיפים לסיר ביחד עם החומוס.
(אם רוצים להוסיף עוף, אז מכניסים בשלב זה כרעיים או כנפיים. מכינים בלילה עם רבע כוס מים, כף שמן, פפריקה, מלח ופלפל שחור ומוסיפים מעל העופות. בלי לערבב. מכסים את הסיר, אש נמוכה ככה שעה. הכל יגיר נוזלים ויוציא טעם מעולה, לאחר שעה- מוסיפים מים, מביאים לרתיחה וממשיכים כרגיל).
מתבלים בפלפל, מלח ופפריקה ומערבבים היטב.
מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
כשהמים רותחים מוסיפים פנימה את הפתיתים ומבשלים על אש בינונית עד שהפתיתים מוכנים. במידת הצורך מוסיפים עוד רבע כוס מים.
איך בא לי את זה עכשיו.
וככה זה נראה עם עוף ובאור אחר: