מעולם לא בישלתי עם אבקת קארי.
חשבתי שזה לא טעים.
אבל לפני כמה שבתות התארחנו אצל חבר בעפרה והוא הכין עוף בקארי.
לא התכוונתי לטעום, אבל בארי ביקש עוף אז הייתי צריכה לפרק לו.
ואז כמנהג משפחתי, במקום לנגב את האצבעות במפית ליקקתי אותן (פעם אלון היה שונא שאני עושה את זה, היום הוא עושה את זה טוב ממני)
וזה היה טעים.
אז החלטתי להכין לכם גם, כי יש אינסוף מתכונים לעוף בתנור, וכבר עשינו את כולם, חוץ מאת זה.
מצרכים:
10 שוקיים
1 בצל גדול
5 בטטות שמנות וקטנות
1 כפית אבקת קארי
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
4 כפות שמן
אופן ההכנה:
פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומדפנים את תחתית התבנית.
מקלפים את הבטטות (או רק שוטפים היטב) וחוצים לשניים לאורך, מסדרים בתבנית.
בעקרה מניחים את השוקיים (אחרי שניקיתם אותן כמובן), יחד עם התבלינים והשמן.
מערבבים היטב תוך עיסוי העוף. נסו ממש להחדיר את התיבול מתחת לעור.
מסדרים את העופות בין הבטטות.
אם נשאר תיבול בתחתית הקערה אפשר למרוח אותו בעדינות על הבטטות.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור על חום של 180 מעלות לשעתיים.
מכינים אורז או פתיתים ושבת שלום (: