בתכלס הוא אומר שהוא קיבל את המתכון הזה מרביבה אפל (של רביבה וסיליה),
אז חשוב לציין את זה,
אבל בשבילי הן תמיד יהיו עוגיות השקדים המצוינות של שי גולן.
גם את שי, כמו ליאור, הכרתי בצילומים לבייקאוף,
הוא אחד האנשים העדינים ומוכשרים שיצא לי להכיר,
כל דבר שהוא נוגע בו- יוצא מדהים ברמות הכי גבוהות שיש.
היום הוא חי בניו יורק עם בן זוגו אוריאל המתוק, והם אימפריה של קרמבואים בליגה שאין כמותה.
אם אתם באזור, או בקטע- כנסו לראות:
https://creaminals.com/
ונחזור לעוגיות-
הכל בקערה אחת,
2 דקות עבודה,
10 דקות תנור,
ויש לכם נשנוש מטורף על השולחן.
בעיקרון צריך פלטה, או קלף, ואני מניחה שלרובכם אין את זה בערכת הכלים הכשרים לפסח.
אז אפשר לנסות לשטח עם כף גדולה או תרבד.
מצרכים:
250 גרם סוכר
250 גרם אבקת שקדים
65 גרם חמאה מומסת קרה
50 גרם קמח תפוא
150 גרם חלבון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל150 מעלות.
מערבבים את כל החומרים בקערה היטב היטב ומשטחים דק דק על נייר אפיה.
זה צריך להיות ממש דק, כמעט שקוף.
(הכמות מספיקה ל4 ניירות אפיה של תנור רגיל)
השתלדו לשמור על שכבה אחידה.
אופים במשך 10-12 דקות או עד להשחמה קלה, זהובה, שלא ישרפו.
שוברים לחתיכות ושומרים בקופסא אטומה.