הפוסט הזה עולה בשנית.
הוא הועלה לראשונה לפני 3 חודשים ואחרי חודש אחד בלבד "נעלם" מהאתר בזמן השיפוצים
(שעוד קורים אגב, ממש בקרוב תראו את היופי החדש)
רק אחרי שהמתכון נפל הבנתי כמה הוא היה משמעותי במטבח שלכם-
פתאום הוצפתי בבקשות והודעות על כך שאתם לא מוצאים את המתכון והפרגית כבר הופשרה!
לקח לי זמן,
ודוקא עכשיו, ברגע אחד פשוט ולחוץ שלי
(בין אריזות לאיסטנבול, למקלחת, לארוחת צהריים לשקוד)
אני מתיישבת לכתוב אותו.
כי בכל זאת, חארם על הפרגית שהופשרה(:
אני לא זוכרת את מה שקרה באותו יום שישי לפני שכל הדברים הפשוטים נכנסו לתוך סיר אחד,
אבל מה שחשוב זה שיש לכם את המתכון הזה שוב, ואפשר לחזור להפשיר פרגיות.
נשיקות.
מצרכים:
2 בצלים גדולים
4 פרגיות
1 כוס בורגול עבה
שמן זית
מלח גס, פלפל גרוס
אפשר להוסיף גם: מעט כורכום, כמון או בהרט.
אפשר להוסיף גם: עלי סלרי קצוצים, או פטרוזיליה או כוסברה או גם וגם וגם.
אופן ההכנה:
משרים את הבורגול העבה בקערה עם מים פושרים.
כמות המים לא משנה, מה שחשוב הוא שאחרי 15 דקות מסננים את הבורגול היטב.
פורסים את הבצלים לפרוסות דקות.
מחממים סיר בינוני.
כשהוא חם מוסיפים שמן זית ואת הבצל הפרוס וגם מלח.
מנמיכים את האש ומטגנים על להבה נמוכה כ20 דקות עד שהבצל מזהיב יפה ומעט מתקרמל (לפעמים זה יכול לקחת גם 30-40 דקות)
פורסים את הפרגיות לרצועות עבות (או דקות, מה שאוהבים).
מגבירים את האש ומוסיפים את הפרגיות לסיר, וגם פלפל שחור גרוס.
צורבים את הפרגיות מעט מכל הצדדים
ומוסיפים את הבורגול המסונן פנימה.
בשלב זה אפשר להוסיף את יתרת התבלינים והירק הקצוץ אם החלטתם שאתם רוצים להכניס אותם.
מוסיפים כוס מים ומבשלים ללא מכסה עד שהנוזלים מתאדים ועוד קצת.
מערבבים הכל ואוכלים חם.