החלק הכי טוב בפורים זה משלוחי המנות.
אני זוכרת מאז שהייתי קטנה אמא שלי היתה מכינה ערימות של צלחות חד"פ עמוסות כל טוב (הכל עוגיות ביתיות כמובן).
היא היתה מכינה עשרות סוגים של עוגיות, מרגע שנגמר טו בשבט.
בבוקר של פורים אני ואחותי היינו מסדרות את העוגיות בצלחות, נזהרות לשים שווה בשווה לכולם ועוטפות בנייר צלופן עם סרט מתנה.
ואז היה מתחיל מרתון.
דפיקה בדלת, רחל השכנה באה לתת משלוח מנות, והנה קחי יש לנו גם בשבילך, חג שמח.
הולכת רחל ובאה מזל, ושוב מחליפים משלוחים.
הולכת מזל ובאה אביבה, וכן הלאה.
אחרי כמה שעות, אמא שלי היתה שולחת אותנו לכל מיני נשים שלא יכלו להגיע, לתת להן את המשלוח שהכינה עבורן.
בתור ילדה, זה משחק כיפי לאללה.
בכל פעם לפתוח משלוח אחר שקבלנו ולגלות את ההפתעות בתוכו, ולדעת שמותר לזלול הכל כי אין מה לעשות, חייבים לחסל את כל החמץ עד פסח.
וככה משנה לשנה.
כשגדלתי, הבנתי שהמצווה היא לתת רק 2 משלוחי מנות, ואין צורך להשתגע.
אבל ככה זה כשאתה נצר למושב של תוניסאים.
משלוחי המנות שלי לא דומים לשל אמא שלי (מקרון מול מקרוד, מי לוקח?)
אבל את המורשת הכיפית הזו אני לגמרי לוקחת ממנה. את חדוות יצירת העוגיות, את חדוות הנתינה.
ואת ההרגל הזה שבפורים לא יוצאים מהבית (מי אמר מסיבה בנחלאות?)
אני מכינה סעודה, והבית פתוח לכל באי הרחוב.
אני מכירה אתכם כבר ויודעת שאתם הולכים להכין משלוחי מנות מטורפים ומושקעים, אז תנו לי לתת לכם רעיון קטן אחד שאולי ישתחל לו לתוך המשלוח שלכם.
מצרכים (לכ-25 אזני המן בקוטר 8 ס"מ):
לבצק:
350 גרם קמח
250 גרם חמאה קרה מאד
כפית שטוחה מלח
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה או חריפה
200 גרם פרמז'ן מגורד
70 מ"ל מים קרים
שומשום
למלית עגבניות ובזיליקום:
2 כוסות עגבניות שרי תמר קטנות
חופן עלי בזיליקום קטנים
200 גרם גבינה בולגרית או פטה
2 כפות שמנת לבישול
כחצי גליל גבינת פרומז'
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל250 מעלות, על תכנית גריל.
במעבד מזון שמים את כל חומרי הבצק פרט למים.
מערבלים כדקה עד לתערובת פירורית, חולית.
מוסיפים את המים ומערבלים עוד כמה שניות בודדות רק עד להיווצרות גושי בצק גדולים.
מוציאים את הבצק ומאחדים בידיים לכדור.
חוצים את הכדור ל2 ומרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפייה לעלה דק בעובי 2-3 כרטיסי אשראי.
לקראת סיום הרידוד, פתחו את הנייר ופזרו שומשום על הבצק, רק מצד אחד.
כסו שוב בנייר ורדדו עד שהשומשום נטמע בבצק.
חזרו על הפעולה גם על גוש הבצק השני.
העבירו למגש והכניסו למקרר.
בינתיים הכינו את המלית:
חוצים את העגבניות לחצי לאורך ומסדרים בתבנית. בוזקים שמן זית ומעט מלח גס ומכניסים לתנור החם (זה שחיממתם ל250 מעלות, על תכנית גריל), לכ30 דקות עד שהעגבניות נחרכות מעט ומאבדות מהנוזלים שלהן.
חשוב שתבחרו עגבניות שרי תמר, כי מלכתחילה יש בהן הרבה פחות נוזלים מעגבניית שרי רגילה.
צננו את העגבניות.
העבירו את התנור ל180 מעלות, חום עליון תחתון.
בקערה ערבבו את כל חומרי המלית והוסיפו את העגבניות.
ערבבו בזהירות, השתדלו לא למעוך את בלילה ואת העגבניות ולהשאיר אותה כמה שיותר אוורירית.
קרצו מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ (כך שהשומשום כלפי מטה) והניחו במרכז כל עיגול כפית וחצי מהמלית.
סגרו לצורת אוזן המן- חשוב להדק את הקצוות היטב היטב, אחרת זה ייפתח לכם באפיה.
אופים כחצי שעה ומצננים.
פורים שמח אהובים (: