אז מסתבר שהיום ראש חודש שבט, וזה תפס אותי לא מוכנה.
כי אני מכינה לכם המון מתכונים לט"ו בשבט, אבל איכשהו שכחתי שגם ראש חודש זה זמן שראוי למתכון מיוחד..
אז נזכרתי בטארט הזה, שהוא כולו אגוזים, והוא חגיגי וקל, והחלום שלכם זה שיהיה לכם כזה טארט במקרר.
מצרכים:
לקלתית:
300 ג קמח
75 גרם אבקת שקדים
75 גרם אבקת סוכר
200 חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
לאגוזים:
250 גרם אגוזים, איזה שרוצים, עדיף כמה סוגים יחד.
לטופי:
200 גרם סוכר
200 גרם שמנת
קורט מלח ים
20 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
במעבד מזון (או בידיים) מעבדים את כל חומרי הקלתית, פרט לביצה, לפירורים דקים ואחידים.
אם אתם עושים את זה במעבד מזון- פשוט תכניסו את כל המרכיבים (פרט לביצה) ותעבדו בפולסים עד שכל החמאה מתפוררת לתוך הקמח.
אם אתם עושים את זה בידיים- שפכו את כל המרכיבים (פרט לביצה) לקערה ופוררו את החמאה לתוך הקמח במינימום פעולות.
הוסיפו את הביצה ותנו 2-3 פולסים אחרונים, רק עד שנוצרים גושי בצק.
הוציאו את הגושים מהקערה או מהמעבד מזון ואחדו אותם בידיים לגוש בצק גדול ואחיד.
מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של בערך חצי ס"מ, ומקפיאים כרבע שעה.
מוציאים את הבצק מהמקפיא ומדפנים רינג (או תבנית קפיצית) בקוטר 24 ס"מ, תוך הידוק הדפנות והפינות היטב.
אופים אפיה עיוורת- מניחים על הקלתית נייר אפיה מקומט או ניילון נצמד לאפיה, ועליו מפזרים קטניות (חומוס או שעועית או אפילו אורז) עד גובה הקלתית. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ20 דקות.
מוציאים בעדינות את הנייר עם הקטניות ומחזירים לתנור ל20 דקות נוספות או עד שהקלתית משחימה היטב מכל הכיוונים.
מצננים.
קולים את האגוזים בתנור- על 180 מעלות, כ15 דקות או עש שכל הבית מתמלא בריח אגוזי.
ממלאים את הקלתית באגוזים הקלויים היטב.
מכינים את הקרמל:
ממסים סוכר במחבת עד ליצירת קרמל.
במקביל מחממים את השמנת לסף רתיחה, יחד עם המלח.
כשהשמנת חמה וכל הסוכר נמס שופכים אותה בזרם דק לתוך המחבת תוך טריפה מתמדת (לא מכבים את הגז עדיין)
מערבבים היטב עד שכל השמנת נטמעת בסוכר ונוצרות בועות גדולות.
מכבים את הגז ונותנים לקרמל 2 דקות להירגע.
מכניסים את החמאה וטורפים עד שהיא נעלמת.
שופכים את הטופי המהמם מעל האגוזים ומצננים במקרר עד להתייצבות.
זוללים.
ראש חודש שבט טעים (: