שוקולד מריר, קרם קוקוס (או שמנת) וויסקי.
לאחרונה נתקלתי לא מעט ברשת בטראפלס של שוקולד וטחינה. זה מתכון שאין לו אבא ידוע, הוא פשוט מסתובב בבלוגים של כולם.
תמיד הסתכלתי עליו בחשדנות, כאילו, אין מצב שזה יוצא במרקם של טראפלס, וכמה כבר טעים זה יכול להיות?
אתמול אלון התקשר אלי מהסופר ״אין קרם קוקוס״
ואני, עצלה שכמותי, חיה בלב העולם אבל בקור של לילות ירושלים לא רציתי לצאת לקנות מהשוק.
ואני, גאון שכמותי, נזכרתי במתכון הזה עם הטחינה שמחליפה את השמנת (או הקרם קוקוס).
עכשיו תקשיבו, זה לא בדיוק טראפלס במובן הקלאסי של המילה.
זה לא צולח את מבחן ״טמפרטורת החדר״ (כלומר שזה חייב לבלות במקרר כל הזמן, שלא כמו טראפלס קלאסי)
אבל זה טעים ברמות וזה גם טבעוני,
והכי חשוב: שתי דקות הכנה.
נשבעת.
הכמות פה למטה היא די גדולה, אבל אני אומרת- למה לעבוד פעמיים? תכינו פעם אחת ותקפיאו. (רק לא לשכוח להוציא 15 דקות לפני ההגשה)
לטראפלס:
400 גרם שוקולד מריר איכותי
400 גרם (2 כוסות) טחינה טובה (אני משתמשת באל ארז, אבל גם הר ברכה מעולה)
150 גרם פקאן סיני (או כל אגוז שרוצים, כדאי קלוי)
לגלגול- 200 גרם קקאו איכותי.
ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מרי.
שופכים לתוכו את הטחינה ומערבבים.
מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב.
מצפים תבנית בניילון נצמד (בערך 20*15) ושופכים לתוכה את התערובת.
מכסים בניילון נצמד ומקררים ל3-4 שעות.
כשה יציב חותכים לקוביות ומגלגלים בקקאו איכותי.
לבריאות(: