זה מתכוןן ישן שלי,
אני לא יודעת איך הוא עוד לא עלה לאתר.
זה שילוה משמים-
תמרים ובננות.
אם אפשר גם קוקוס, ולכל זה תוסיפו את הקראנצ'יות והחלביות של הקשיו הקלוי.
תכף ט"ו בשבט, ואין זמן מתאים יותר.
זה לא מתכון רגיל,
הוא זריז ופשוט, אבל דורש התייחסות מיוחדת-
הבלילה רכה,
ולכן חייבים לשמור בקירור, אפילו מקפיא, ואוכלים קררררר.
הטראפלס מעולים גם בלי קשר לטו בשבט,
זה מתוק שהוא פרווה, וקר, ותמיד בא טוב.
מצרכים:
2 חבילה תמרים בוואקום
2 בננות בשלות
1/2 כוס טחינה
חצי כוס קשיו קלוי (או טבעי, או פיסטוק, או פקאן, או מה שתרצו)
מעט מלח
קוקוס לציפוי
אופן ההכנה:
מפרקים את התמרים עם האצבעות, מרככים אותם מעט (וגם בודקים שאין שאריות של גלעינים או החלק הצהוב שבקצה התמר. תתפלאו כמה כאלה תמצאו בפנים).
מועכים את הבננות ומוסיפים לתמרים.
מוסיפים את הטחינה והקשיו והמלח ומערבבים טוב טוב.
שופכים במגש כמות יפה של קוקוס,
בעזרת 2 כפיות יוצקים מעט מהמסה על הקוקוס ומצפים בזהירות צורות לא מוגדרות.
שומרים במקפיא בקופסא אטומה.
חג שמח אהובים!