אתמול הסתובבתי בסופר ופתאום התחשקה לי לזניה.
ראיתי את השכבות בדיוק וידעתי איך היא תהיה.
שאלתי את בארי "אתה רוצה שנכין היום לזניה לצהריים"?
הוא אמר לי "מה?"
שאלתי שוב "אתה רוצה שנכין לנו לזניה לצהריים?"
הוא אמר לי "מה?"
אמרתי לו "באבי! תהיה מרוכז, לזניה!"
הוא שאל "כמו בלה לזניה?"
בקיצור, הילד אתמול אכל את הלזניה הראשונה שלו, מסתבר.
וגם לכם זה מעולה, כי את כללללל המצרכים קניתי בסופר, סתם סופר, אושר עד.
(אני לא אשקר, נורא רציתי אורגנו טרי, אבל לא היה בסופר אז נאלצתי לוותר. אם יש לכם- תוסיפו).
מצרכים:
תבנית בגודל 25 על 20 ס"מ
1/2 חבילה עלי לזניה יבשים
20 גרם חמאה
מעט שמן זית
1 פחית (400 גרם) עגבניות מגורדות או עגבניות קצוצות דק (אני משתמשת בשלחברת MOOTI אבל יש הרבה חברות טובות בחוץ)
250 מל שמנת מתוקה לבישול
300-350 גרם כדורי מוצרלה (כן, אפשר מוצרלה מגורדת בתנאי שהיא מאיכות טובה)
150 גרם פרמז'ן מגורד (תמיד עדיף לקנות גוש ולגרד לבד בבית)
60 גרם פטה או בולגרית (לא חובה)
חופן עלי בזיליקום
חופן עירית טריה קצוצה
(לא צריך מלח כי הפרמז'ן מלוח כבר והוא רב)
אופן ההכנה:
במחבת ממיסים חמאה ושמן זית.
שופכים את העגבניות והשמנת המתוקה ומערבבים.
מבשלים כ10 דקות על אש גבוהה, תוך ערבוב, לצמצום הנוזלים.
כאשר התערובת מעט מסמיכה (אך עדיין נוזלית) מכבים את האש.
חותכים את המוצרלה לפרוסות בעובי חצי ס"מ, ומתחילים לסדר שכבות:
1) בתחתית התבנית מניחים דפי לזניה
2) יוצקים מעליהם שכבה דקה של רוטב
3) מסדרים פרוסות מוצרלה
4) מפוררים מחצית מהפטה
5) מפזרים פרמז'ן בנדיבות
וחוזר חלילה כפול 3 פעמים.
בשכבה האמצעית של הגבינות (אחרי ששמתם פרמז'ן בפעם השניה) מסדרים עלי בזיליקום
ובשכבה האחרונה של הגבינות (אחרי ששמתם פרמז'ן בפעם השלישית) מפזרים עירית קצוצה
מסיימים את הלזניה בשכבה של דפים, ומעליהם מעט רוטב שנשאר ומעליו את כל הפרמז'ן שנשאר.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות ל40-50 דק.
מוציאים את הכיסוי ואופים כ10 דקות נוספות.
ואתם יודעים מה אומרים- לזניה תמיד תהיה טובה יותר ביום שאחרי (אם יישאר לכם).