יש לי קטע כזה לא מודע:
בכל פעם שאני הולכת לקפה עפאים אני שוכחת שם משהו,
ככל הנראה כדי שתהיה לי סיבה לחזור.
כששואלים אותי אני תמיד אומרת- כדי שאוכל יהיה טוב, לא דרוש הרבה יותר מחומרי גלם טובים.
ובקפה של משק עפאים מוכיחים לי את זה פעם אחר פעם.
זו לא ביקורת מסעדות,
הם חברים שלי טובים
אני מרגישה שם בבית ואני יכולה להיכנס להם לסירים בכל זמן שארצה.
ואני מאד אוהבת אותם ואת כל מה שהם נוגעים בו
כי כולם כולם, אורי, ואדם, ועידו, וגולן, והדי, ומרב (שהצטרפה לאחרונה כי היא יודעת מה טוב) ואפילו המלצר הטבעוני, כולם כולם פשוט אוהבים את מה שהם עושים ועושים את זה טוב.
כל צלחת שהם מוציאים מהמטבח, כל עוגה שיוצאת מהתנור הכל פוטוגני כל כך וטעים אולי יותר.
אם יש ארוחת בוקר שאסכים לאכול כל בוקר עד סוף ימיי היא ה"איכרים" שלהם, עם ממרח החצילים השחור המטריף והלימון הכבוש הנדיר.
ומזלכם שהם חברים שלי,
כי הם הסכימו לחלוק איתי (וכל מתכון טוב שמגיע אלי עובר ישירות אליכם)
את המתכון שלכם למגולגלות תמרים המופלאות האלה.
כמה דברים לפני שמתחילים:
מרב הקונדיטורית המעלפת שלהם מוסרת שהכי טוב להכין את העוגיות בגרסת מיני- ליצור רולדות צרות ומהודקות שיתנו לכם עוגיות קטנות כמו תכשיטים. הבצק לא תופח כמעט בתנור אז קחו זאת בחשבון.
חשוב לרדד את הבצק בצורה אחידה כדי לקבל עוגיות אחידות בצורתן וביופיין.
מצרכים:
300 גרם קמח לבן
300 גרם סולת
30 גרם סוכר לבן
12 גרם אבקת אפיה
225 גרם חמאה רכה
60 גרם שמן
120 גרם מים
למלית:
ממרח תמרים
קינמון (אופציונאלי)
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים יחד למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.
מחלקים את הבצק ל4 כדורים שווים פחות או יותר.
מרדדים כל כדור בין 2 ניירות אפיה לבצק דק ומקררים לשעתיים.
מקלפים את הבצק מהניירות,
מורחים ממרח תמרים (אם בא לכם לתבל אותו זה הזמן) ומגלגלים לרולדה הדוקה היטב.
מקפיאים את הרולדה לשעה. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק הנותר.
מחממים תנור ל175 מעלות.
בעזרת סכים חדה פורסים את הרולדות לפרסות בעובי 1-1.5 ס"מ ומסדרים אותם בתבנית עומדים כמו חיילים זה ליד זה בצפיפות אך עם רווחים קטנים (כמו בתמונה).
אופים את הרולדות עש שהן מקבלות מעט צבע, כ15-20 דקות.
בוזקים אבקת סוכר וזוללים.