לפי ההצבעות שלכם נראה שאני לא אעלה לחג מתכון של כתף טלה צלויה עם תבלינים מעניינים וסיפורים על סבתא שלי.
ביקשתם סלטים מעניינים,
כלומר, ירקות.
הרבה ירקות יהיו פה לפני החג,
מתחילים בחציל.
כשאני פוגשת קבוצה בשוק לסיור,
עוד לפני שאני מציגה את עצמי אני שואלת "מה אתם לא אוהבים לאכול?"
בכל קבוצה, יהיה אחד שיגיד "חציל"
(אותו אחד בדרך כלל גם לא אוכל עגבניות)
אני לא מראה לו את זה, אבל אני מרחמת עליו.
חציל- אב כל הירקות,
מכבב במקרר שלי באופן קבוע.
יש לי להבת גז אחת (השמאלית למעלה) שמיועדת לשריפה של חציל,
והיא מטונפת, כמובן, אבל אין מה לעשות, בשביל אוכל טעים צריך ללכת עד הסוף.
כלומר,
כן, אתם יכולים לחסוף את הלכלוך על הגז ולקלות את החציל בתנור,
אבל לא, זה לא יצא אותו דבר.
טעם של האש, של העשן, של השריפה, זה כל הסיפור.
ובתנור, אין את כל זה, אלא רק חציל בטעם בינוני של חציל.
ועוד טיפ קטן- חציל טוב הוא חציל קל.
אם החצילים בסופר כבדים- הם מלאים זרעים והמרירות שלהם גבוהה, אז או שתעברו סופר או שבואו לקנות בשוק, אצל מרכז הבלאדי.
מצרכים:
2 חצילים גדולים
עלים מ-4 גבעולי נענע
עלים מ-3 גבעולי בזיליקום
3 גבעולי בצל ירוק
רימון
1 ליים או לימון
טחינה טובה
שמן זית, מלח
אופן ההכנה:
שורפים את החצילים בשלמותם על אש גלויה, גבוהה.
הופכים על כל הצדדים עד שקליפתם שרופה ותוכנם רך.
(אם בכל זאת החלטתם בתנור- חוצים כל חציל ל2 לאורך, מניחים על תבנית אפיה כשהחלק הפתוח כלפי מעלה, מברישים במעט שמן זית וצולים בתנור שחומם מראש ל250 מעלות על תכנית גריל)
מצננים.
מקלפים א החצילים בעדינות-
שימו לב שרק הקליפה השחורה יוצאת, אבל החלק השחום השרוף נשאר.
(אגב, אפשר להשאיר קצת קליפה שחורה, זה מחזק את הטעם השרוף).
מניחים את בשר החציל במסננת ונותנים לו כמה דקות להגיר נוזלים קלים.
קוצצים את הנענע, הבזיליקום והבצל הירוק.
מקלפים את הרימון.
מקלפים את הלימון בשלמותו, מוציאים את הגרעינים אם יש, וחותכים אותו לקוביות קטנות.
מערבבים הכל יחד, מתבלים בשמן זית ומלח ומערבבים שוב.
מכינים טחינה טובה ומגישים את הסלט מעליה, או לצידה.
שומרים ללא הטחינה בקופסא אטומה במקרר עד 3 ימים.