ככה נראית שבת בבוקר אצלנו:
המון עטיפות של באשר והמון שקיות של ראסל.
גבינות ובגטים,
בגטים וגבינות.
ופירות
וממרחים
וריבות בכל מיני צבעים
ושסבתא שלי לא תשמע אותי.
זה הכי קל, ובתכלס- גם הכי טעים.
השבתות קצרות, ותסלחו לי, אבל אלון עוד לא מספיק לעשות גרעפס מהקידוש של הלילה וכבר מוצ"ש.
אז החלטנו להיות אמיצים ולא לבשל כלום לשבת בבוקר.
להכין ארוחה שכל כולה מבוססת על דברים שיש במקרר (ולא, לא שאריות מאתמול).
ביום שישי בבוקר אנחנו הולכים לשוק, מוקדם מוקדם ועושים סיבוב.
אצל באשר אני אוספת את הגבינות שאנחנו אוהבים:
Boursin שום שמיר לי ולבארי,
Boursin פלפל שחור לאלון,
גאודה בת שנתיים,
אחת עם טימין ולבנדר
גרויאר קטנה וחמאה טובה.
אצל ראסל לחמים: מאפה שווצרי, בגט מלא, בגט לבן, חלה וג'בטה קשוחה.
קצת ירקות, קצת פירות, בקבוק יין טוב והביתה.
(ואם יש לדוד טונה אדומה טובה אז גם חתיכה ממנה).
נשמע כיף וקל וטעים.
אז זהו, שזה כיף וטעים, אבל קל- לא כ"כ.
לפחות לא קל כמו שחשבנו.
כי במקום לעמוד שעות מול הגז ביום שישי- אני עומדת שעות מול הקרש ביום שבת וחותכת סלטים.
אין ברירה,
חייבים להשקיע בסלטים ומדי פעם גם לגוון.
אז הכרוב הזה, שבדרך כלל אני הופכת אותו לממולא, הפך הפעם לסלט.
ומאז עברו שבועיים, ואת הכרוב הזה הכנתי 12 פעמים.
זה סלט הכי קל בעולם, כי כולו רק כרוב.
אלון פעם אמר לי כך: כרוב זה הירק היחיד שכשחותכים אותו הוא מכפיל את נפחו ולא להפך.
אז אפילו לא צריך יותר מדי כרוב בשביל להעמיד סלט ראוי.
ואז דמיינו את זה:
אנחנו קמים בשבת בבוקר (בדרך כלל ב7:30)
אלון מכין קפה,
אני, בארי ושקוד אוכלים עוגה.
(אלון בהתחלה מפציר בנו:"על הבוקר עוגה?" אבל בסוף הוא נשבר)
אחרי חצי עוגה עוברים לסלון, אלון קורא עיתון, בארי בונה מגדלים ושקוד מפרק לו.
אני במטבח חותכת סלטים, ואחרי שעתיים עורכים שולחן.
ארוחה ראשונה ב10:00
אבל השולחן עומד כך כל השבת.
וזה כמו משתה אחד גדול ושמח, של הרבה יין, והרבה פרמז'ן.
עכשיו תגידו לי אתם: זה, או חמין יצוק?!
(המתכון הבא בלי נדר- סלט עגבניות ופרמז'ן!)
מצרכים לסלט כרוב:
חצי כרוב
חצי כוס (או יותר) קשיו קלוי ללא מלח (הכי קל לקנות קשיו טבעי ולקלות לבד 180 מעלות 10-15 דקות)
עלי נענע משני גבעולין
חופן כוסברה
10 עלי בזיליקום
5 כפות סויה מאיכות טובה
1.5 כפות מייפל מאיכות טובה (אם אין לכם אז אפשר 1 כף סילאן)
2 כפות שמן שומשום
3 כפות לימון
אופן ההכנה:
מניחים את חצי הכרוב על הקרש, כשצידו הישר והפתוח כלפי מעלה.
בעזרת סכין חדה מתחילים לפרוס את הכרוב לרצועות דקות דקות ועדינות.
קוצצים את הירק ומוסיפים לכרוב.
קוצצים את הקשיו גס ומוסיפים.
מערבבים בקערה את כל חומרי התיבול ומוסיפים לסלט.
מערבבים הכל יחד, מצלמים וזוללים.
נשיקות אהובים.