איך הסלט הזה קרה אין לי מושג.
אני כן יודעת מתי הוא קרה:
כשנגמרו החגים ואני חיפשתי לאכול.
היו לי הרבה רימונים בסלסלה על השולחן
אז התחלתי בלפרק רימון ואמרתי לעצמי- מקסימום, נאכל רק רימון
(מה רע? זה בריא מאד, וגם בארי אוהב ואפשר להכין מיץ רימון לשקוד)
סיימתי לפתוח את הרימון ופתחתי את המקרר
היה שם סלק
אמרתי לעצמי "יאלה סלק"
והוספתי.
עכשיו עם 2 גוונים של ורוד
חסר רק ירוק
(פעם אחותי אמרה לי שורוד וירוק הם צבעים משלימים)
לא תתפסו אותי בלי כוסברה ופטרוזיליה במקרר
והופה יש לנו סלט.
שבעיקרון הוא של "אחרי החגים"
אבל מאז אין יום שאני לא קוצצת אותו.
ואם אתם בקטע אפשר להוסיף גם חצי פלפל ירוק קצוץ, זה משדרג.
מוכנים?
מצרכים:
1 רימון
1 סלק אדום
מעט פטרוזיליה קצוצה
מעט כוסברה קצוצה
חצי פלפל ירוק חריף (אופציונאלי)
מלח
לימון
שמן זית
אופן ההכנה:
מפרקים את הרימון לקערה, בעדינות, בלי מכות ובלי הקשות, נסו לשמור על גרגירים כמה שיותר שלמים ויפים.
מקלפים את הסלק (חי!) וחותכים אותו לרצועות דקות דקות, כמו גפרורים.
אם רוצים קוצצים גם פלפל חריף ירוק.
מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ומתבלים במלח, שמן זית ולימון.
מערבבים הכל יחד ואוכלים לבריאות.