לאחרונה אני מעלה הרבה פוסטים ספונטניים-
מכינה משהו לצהריים> יוצא לי טעים > בא לי לשתף אתכם.
כמו הספגטי כרובית המושלם הזה שנולד משילוב של נוכחות רצינית של כרובית במקרר שלי וחשק עז לפסטה כבר כמה ימים.
בעיני רוחי ראיתי את המנה כבר, ידעתי איך אכניס את הכרובית ואיזה סוג של פסטה אבחר, אבל משהו שם לא היה סגור עד הסוף.
כל הזמן שאלתי את אלון- נו מה עוד חסר בטעמים? מה היית מוסיף? מה מתאים עם הכרובית? והוא לא זרם איתי, כי הוא לא האמין במנה הזאת מספיק, וגם כי תמיד בא לו בשר.
הוא אמר לי "עזבי, היום תביאי לנו פיתה עם מעורב מחצות ומחר תכיני את זה לצהריים". הוא ידע, שמחר אחרי העבודה הוא נפגש עם חברים במסעדה בשוק. אז במקרה הכי גרוע הוא לא יחזור הביתה רעב.
למחרת קמתי בבוקר ודבר ראשון פירקתי את הכרובית, האמנתי בה כל כך שמשם הכל התגלגל לי, וזה לקח גג חצי שעה להכין את הכל.
אגב, כשאלון חזר הביתה, אחרי המסעדה, הוא "רק טעם" וחיסל 2 מנות בלי לחשוב פעמיים.
(מיותר לציין שבארי זלל את הספגטי הזה בהנאה רבה, כפרה שלי, הוא תמיד זולל את מה שאמא מכינה. הוכחות בסטורי באינסטגרם שלי)
מצרכים:
1 כרובית בינונית (לא לזרוק את החלק הירוק)
6-7 עגבניות שרי (לא חשוב הצבע, שמתי כתום כי זה מה שהיה לי)
2 שיני שום כתושות
7 עלי בזיליקום טרי
עלים מגבעול אחד של טימין טרי
שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס
חצי חבילה ספגטי
פרמז'ן לגירוד מלמעלה
אופן ההכנה:
מפרקים את הכרובית לפרחים קטנטנים.
קוצצים 4 גבעולים ירוקים שמחוברים לכרובית בתחתית.
מחממים שמן זית במחבת (לא להתקמצן, בערך רבע כוס, תחשבו שהרוטב הוא על בסיס שמנ"ז) ומוסיפים פנימה את פרחי הכרובית, והגבעולים.
מטגנים על אש גבוהה תוך ערבוב עד שהכרוביות משחימות יפה.
במקביל מרתיחים מים לפסטה.
מזיזים את פרחי הכרובית לצד אחד של המחבת וחותכים את העגבניות לחצי לאורך.
מסדרים את העבניות עם הפנים כלפי המחבת, בחלק הפנוי (חשוב שיהיה מקום לכולן).
צורבים אותן כך 3-4 דקות ומערבבים בעדינות. מוסיפים את השום, עלי הבזיליקום והטימין.
מבשלים עוד כ3 דקות
במקביל מבשלים את הפסטה וכשהיא מוכנה מוסיפים אותה לכרובית ומערבבים היטב.
מבשלים כדקה יחד ומכבים את האש.
מוזגים לצלחות ומגרדים פרמז'ן בנדיבות.
*מי שבא לו יכול להוסיף כף חמאה. זה משדרג בטעם, אבל הופך את כל המנה לחלבית.