באלה העוגיות התנחמתי כשכולם עלו על המטוס לתוניסיה ואני נשארתי פה להניק.
(חלילה, זה כיף להניק. זה לא שאני משווה. ובכל זאת, במקום להניק פה על הספה מול שידורים חוזרים של שידורים חוזרים של 'כלוב הזהב' או 'סברי מרנן' הייתי מעדיפה להניק בשוק בתוניסיה, אם אפשר מול מוכר הוורדים)
שלחתי להם 2 קופסאות
וקופסא אחת (גדולה) השארתי בשבילי.
מאז כבר עברו כמה ימים והתגברתי:
התחלתי לעבוד על המסע שיצא בשנה הבאה.
ועדין, בכל בוקר
לפחות עוגיה אחת מוצאת את דרכה מהמקפיא אל לב הבטן שלי.
הן ממכרות בצורה מעצבנת,
שתדעו.
*המתכון מבוסס על מתכון של קרין גורן לעוגיות פאדג' עם שינויים והתאמות שלי
מצרכים:
300 גרם שוקולד מריר 70%
100 גרם חמאה
3 ביצים L
100 גרם סוכר
60 גרם קמח
1 כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
אופן ההכנה:
במיקסר במהירות גבוהה מקציפים ביצים וסוכר לקציפה יציבה יחסית (לא כמו מרנג, אבל היא צריכה להיות תפוחה מאד בצבע צהוב בהיר)
ממיסים שוקולד וחמאה ומצננים מעט.
מקפלים את תערובת הביצים לתוך השוקולד.
מנפים את הקמח ואבקת האפיה פנימה ומוסיפים את המלח.
מקפלים לתערובת אחידה.
מחממים תנור ל180 מעלות.
בעזרת 2 כפות מניחים תלוליות על נייר האפיה .
מקשטים בהרבה מהשקולד הלבן והחלב, שיהיה צפוף, זה תופח.
אופים כ10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים.
מצננים ושומרים בקופסא נעולה וזורקים את המנעול לים.