♥ משלוחים לכל פינה בארץ ובעולם ♥

שימו לב:

ימי המשלוחים הם חמישי שישי | יש להכניס הזמנה עד חמישי ב10:00 בבוקר | מינימום הזמנה למשלוח 200 ש"ח

משלוח חינם בקניה מעל 480 ש״ח בהזנת קוד קופון: משלוחינם

עוף בסויה, סילאן וחצילים (ויש גם פסטה)

בארי מאד אוהב "סלמון לא מבושל".
כל שישי אני קונה חתיכת סלמון ובשבת אני פורסת אותו ומגישה ככה ליד קערית אחת עם סויה לבארי, וקערית שניה עם סויה, סילאן וגי'נג'ר לגדולים.
הוא תופס חתיכה של סלמון בצ'ופ סטיק, טובל בסויה וזולל בהנאה.
והוא אוכל מהר, כדי להספיק לדוג כמה שיותר סלמון לפני שנגמר.

ככה כל שישי,
אנחנו מגיעים לקידוש שבעים מכל הנשנושים של היום הארוך הזה,
אז יש קצת סלטים, קצת דגים בסיר, והרבה סלמון נא עם סויה.

יום שישי אחד לא הספקתי לקנות סלמון נא.
חזרתי הביתה בצהריים, העיניים של בארי חיפשו את השקית הכחולה של דוד דגים, ולא מצאו.
בקידוש בארי שאל "אז מה אני אוכל?"
אמרתי לו "יש אורז, יש סלמון מבושל, יש סלט ירקות עם מנגו"
והוא שאל "יש סויה?"

מפה לשם, כבר שבועיים הוא אוכל אורז עם סויה ביום שישי.
ואני הבנתי לי שזה לא ה"סלמון הלא מבושל" זאת הסויה שעושה לו את זה!

אז לשבת בבוקר הכנתי עוף עם סויה. וגם סילאן. ובהחלטה של רגע הוספתי גם חצילים, שנמסו לתוך הסיר המושלם הזה והפכו לקרם.
ושמעו, זה יצא מדהים.
עד כדי שכך שביום רביעי הכנתי את אותה המנה בדיוק, והפעם ערבבתי לתוכה פסטה.
א מ א ל ה.

מצרכים:
4 כרעיים חתוכים לחצי (כך שיוצא 4 משולשים + 4 פולקע)
1 בצל לבן גדול
רבע כוס סילאן
רבע כוס סויה
2 חצילים יפים קלי משקל
מלח, פלפל
שמן זית

אופן ההכנה:
שמים את העופות בקערה.
מערבבים בצד את הסויה עם הסילאן ושופכים על העופות.
מעסים היטב היטב ומניחים בצד.

פורסים את הבצל לפרוסות דקות לאורך.
מחממים סוטאז' או סיר נמוך ורחב.
מוסיפים רבע כוס שמן זית ואת הבצל הפרוס.

על אש גבוהה צורבים את הבצל קלות (5-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם)
מוסיפים את העופות לסיר כך שהעור כלפי מטה (בשוקיים זה לא משנה)
ואת יתרת הנוזל של הסילאן והסויה שנשאר בקערה שופכים פנימה גם.
צורבים כך את העופות כרבע שעה ואז הופכים אותם חזרה,
מנמיכים את האש
מתבלים בפלפל שחור ומעט מלח (הסויה מלוחה)
וסוגרים את הסיר.

מקלפים את החציל כמו זברה- פס כן פס לא.
חותכים לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ ומוסיפים לסיר.
מוסיפים חצי כוס מים.
מערבבים הכל יחד בעדינות ומבשלים כשעה וחצי-שעתיים
עד שהעוף שחום שזוף והחצילים נמסו לגמרי לתוך התבשיל.
במידת הצורך להוסיף מים.

מכינים פסטה כמו שאת יודעים.
מוציאים את העופות מהסיר בעדינות, מכניסים את הפסטה לרוטב, מערבבים היטב ומגישים עם העופות.
(בשבת, במקום הפסטה תכינו אורז, ותגישו אותו ליד התבשיל)
מחכה לתמונות!!

רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן