העולם מתחלק לשניים:
אלו שבימי שישי של ילדותם היו מקרצפים את הבית ללא רחמים
ואלו שאת ימי שישי של ילדותם היו מבלים בים, בקניון, או בכל מקום אחר שהוא לא דלי ומגב.
אני משתייכת לחלק הראשון.
כל יום שישי הייתי חוזרת מבית הספר ומתחילה לנקות את הבית. מלמעלה מלטה.
לא בקטע של עבדות.
פשוט בשביל אמא שלי, כל יום שישי זה פסח.
ברמת לדפוק על המזרונים בשמש כדי שייצא האבק,
ברמת ספריי כחול על כל הרהיטים בכל החדרים בבית,
ברמת לתלות את כל השטיחים בחוץ (ואז להחזיר את כולם פנימה)
כזה.
אבא שלי תמיד היה צוחק עליה,
שגם אם שבת תכנס עוד שבוע היא תמשיך לנקות (ולבשל) עד הרגע האחרון.
אז המתכון הזה, הוא בגלל זה.
בימים שמרוב ניקיון היא היתה בלחץ על הבישולים
היא היתה מתקתקת את המתכון הזה תיק תק תוק ומכניסה לתנור עם שעון לתוך שבת.
זה מתכון של 2 דקות, כמו שאתם אוהבים
ואותי זה ממש מעיף אל הבית של ההורים שלי
כי לא משנה כמה קל להכין את זה
כשזה יוצא מהתנור (או עולה מהפלטה) אל השולחן
וזה רותח ומהביל
זה הדבר הכי מנחם שיש
כי האורז רך וסופג את כל השומן של העוף,
והבצל בתחתית חצי שרוף חצי מתוק
והעוף צלוי וזה חלום
ואם נשאר לכם קצת בתבנית-
במוצאי שבת תכניסו שוב לתנור ותנו לזה עוד חצי שעה של 180 מעלות
האורז מתייבש והופך למעדן לחובבי הז'אנר.
מצרכים:
4 כרעיים חצויים
1.5 כוס אורז
2 בצלים גדולים
4 בטטות בינוניות או 8 קטנות
שמן זית
מלח
פלפל
פפריקה
אופן ההכנה:
פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומניחים בתבנית.
שופכים מעל את האורז בשכבה אחידה
מנקים את העופות ומסדרים מלמעלה
קולפים את הבטטות ומסדרים בין העופות
בקערה קטנה שמים: רבע כוס שמן זית, 1 כף פפריקה, חצי כף מלח, כף שטוחה פלפל שחור, וחצי כוס מים.
מערבבים היטב ובעזרת כף בוזקים תיבול על העופות ועל הבטטות בצורה יסודית עד שבקערה ריקה.
מוסיפים לקערה עוד 2 כוסות מים ושופכים בעדינות בחריצים בין העופות והבטטות, בלי שזה ישטוף את התיבול מהם.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לשעתיים.
בעשרים הדקות האחרונות מורידים את הנייר ונותנים לעופות טיפה להשחים.
לבריאות.