מה אני אגיד לכם?
יכול להיות שאני מכורה.
מה, אי אפשר שבוע אחד בלי פריקסה?
לא.
את המתכון הזה קבלתי מאמא של אורית ומיטל,
לחמניות מעולות מ- 3 מצרכים בלבד
ועשר דקות הכנה.
היא מכינה אותן כל שנה בכל המועד,
יש מי שממלא אותן כל טוב, ויש מי שסתם מורח דבש מלעלה וזולל.
זה מטוגן, זה נראה כמו פריקסה, זה מרגיש כמו פריקסה (פריך מבחוץ ורך מבפנים), וזה מושלם עם ביצה רכה, טונה והאריסה.
את כל מה שאני מכניסה לפריקסה שלי, ואת אופן ההכנה וההרכבה של הדברים תוכלו לראות פה: פריקסה תוניסאי הכי טעים שתאכלו.
ולהלן מתכון ללחמניות הכשרות לפסח של אמא של אורית ומיטל:
מצרכים (12 פריקה בינוניים):
13 מצות
2 ביצים
כפית שטוחה מלח
שמן לטיגון עמוק.
אופן ההכנה:
מפוררים את המצות לתוך קערה ומכסים במים.
מניחים בצד 10 דקות, כדי שהמצות יתרככו.
כעבור 10 דקות סוחטים היטב את המצות לתוך קערה נקיה,
מוסיפים 2 ביצים ומלח ומערבבים היטב.
יוצרים כדורים מהודקים ומועכים אותם טיפה לצורה מאורכת של פריקסה.
מחממים שמן סיר, בערך 3-4 ס"מ.
כשהשמן רותח מטגנים את הלחמניות מ2 הצדדים עד להשחמה קלה.
מצננים את הלחמניות וממלאים בכל טוב, כמו שמופיע בפוסט הזה (לחצו על הלינק).
לבריאות מתוקים, חג שמח!