זה קינוח להיט, מכמה בחינות:
- הוא מודולרי- אפשר למלא את הפבלובות במה שרוצים לפי הצורך: אם זו ארוחה בשרית, מלאו את הפבלובה בקרם קוקוס קר ושימו איזה פירות שיש לכם במקרר. אם זו ארוחה חלבית- מלאו את הפבלובה בשמנת מוקצפת ואפשר גם לעטר בשוקולדים כמו מקופלת מגורדת (למרות שהגרסא הפרווה יותר טובה בעיני תמיד)
- הוא ידידותי לאירוח- אפשר להכין את הפבלובות הקטנות ולשמור בקופסא אטומה במקפיא, ובכל פעם שמישהו דופק בדלת, להוציא כמה פבלובות ולמלא אותן. (הן יכולות להשאר במקפיא עד חודשיים)
- הוא קליל וקל, ביס מרענן קטן בסוף הארוחה.
- אין בו גלוטן
- אין בו חלב
- אפשר להכין אותו גם בגרסא טבעונית (חפשו בגוגל מרנג טבעוני, עושים את זה מהמים של שימורי חומוס וזה יוצא מטריף)
- הוא מתאים לטו בשבט!!
מצרכים:
100 גרם חלבון (בערך 3 ביצים בגודל L)
200 גרם סוכר
פחית קרם קוקוס קר
תותים חתוכים לקוביות
מעט עלי אורגנו או נענע טריים וקטנים
אופן ההכנה:
בקערה חסינת חום שמים את החלבונים והסוכר.
מניחים את הקערה על באן מארי (סיר קטם עם מים על האש) כך שהקערה לא תיגע במים שבסיר, ומדליקים את האש.
בעזרת מטרפה טורפים את החלבונים והסוכר בהתמדה עד שכל הסוכר נמס והתערובת נהיית טיפה נוזלית.
חשוב לטרוף כל הזמן כדי שהחלבון לא יתבשל.
איך תדעו שהסוכר נמס? פשוט בדקו עם הידיים- הכניסו 2 אצבעות ומוססו את הבלילה בינהן, אם אתם מרגישים גרגירי סוכר- הוא עוד שם. אם הבלילה חלקה בין האצבעות אז הסוכר נמס ואפשר לעבור לשלב הבא.
נגבו את תחתית הקערה מהנוזלים (כדי שחלילה לא יכנסו לכם נוזלים לתוך המיקסר) והעבירו את תכולתה לתוך קערת המיקסר.
הקציפו 2-3 דקות על מהירות בינונית ואז העלו למהירות גבוהה והקציפו עוד כ5 דקות, עד שהקציפה יציבה מאד.
העבירו לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר הרצוי (אני משתמשת בערך ב1 ס"מ, אם אין לכם צנתר פשוט גזרו את שקית הזילוף בקוטר הרצוי) וזלפו פבלובות כמו בסרטון:
הכניסו את התבנית לתנור בחום של 90 מעלות, טורבו, לייבוש של שעתיים לפחות.
כבו את התנור והניחו לפבלובות להמשיך להתייבש בחומו עד שהוא מתקרר.
לפני ההגשה:
פתחו את הפחית של קרם הקוקוס והוציאו ממנה רק את החלק הלבן, המוצק (את הנוזלים אפשר לשפוך או להשתמש בהם לבישול).
ערבבו את הקרם עם כפית והניחו בתוך כל פבלובה מעט מן הקרם, כסו בתלולית יפה של פירות חתוכים ועטרו בעלים הרעננים.
חשוב להרכיב את הפבלובות מיד לפני ההגשה כיון שאחרת הן מקבלות לחות מהקרם ומתרככות.
(אני מכינה לי מראש את כל המרכיבים לפני הארוחה ורק בשלב הקינוח מרכיבה הכל תיק תק)
טוב בשבט שמייח!