זה חריף, אני אומרת מראש.
אפשר להחליף את הפלפל החריף בגמבה, אבל הטעם כמובן ישתנה.
יש פה מינימום מרכיבים, שרוב הסיכויים שכבר יש לכם בבית, וכל הרעיון הוא פשוט לעקוב אחרי אופן ההכנה, שלב שלב. לא שזה מסובך או משהו, פשוט באמת יש לזה חשיבות.
ואם נשאר לכם קצת בסיר (מה שלא סביר), תוסיפו מים ותבשלו עם פתיתים, זה חלומי.
מצרכים:
1 לברק גדול מפולט בלי העור (בקשו ממוכר הדגים שיוריד את העור אחרת זה יסבך אתכם בבית)
1 בצל גדול
1-2 פלפלים ירוקים חריפים
3 עגבניות אדומות לבישול
2 תפו"א לא גדולים
פפריקה
מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל ומניחים בסיר רחב (סוטאז'), מוסיפים רבע כוס שמן זית ומדליקים את הגז על אש נמוכה.
מטגנים כך את הבצל בסבלנות עד להשחמה (בערך 20 דק, בנחת )
מוסיפים כף פפריקה חריפה או מתוקה ומערבבים היטב.
חותכים את הפלפלים למקטעים של 2 ס"מ ומוסיפים לסיר. מטגנים יחד כעשר דק על אש נמוכה.
חותכים את העגבניות לפלחים ומוסיפים לסיר.
מוסיפים מלח ומערבבים הכל יחד.
סוגרים את הסיר ונותנים לעגבניות להגיר את הנוזלים שלהן. מבשלים עד שהן מתפרקות כמעט לגמרי.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות של 1.5 ס"מ. מוסיפים לסיר, מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים עם מכסה עד לריכוך. במידת הצורך מוסיפים מדי פעם עוד קצת מים, אבל לא המון, כדי שלא יהיו הרבה נוזלים מעבר לעגבניות.
כשתפוחי האדמה מוכנים לגמרי, מגבירים את האש.
חותכים את הלברק לנתחים בגודל הרצוי ומוסיפים לסיר. ערבוב אחרון, סופרים עד 30 בלב ומכבים את האש.
אפשר לפזר כוסברה קצוצה מלמעלה, לא חובה.
מנגבים עם חלה קריספית שחוממה על הפלטה מכל הצדדים.
לבריאות.